Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Загарія проведе службове розслідування по факту скандальних призначень керівництва СБМ

Новий начальник ГУ МВС України у Львівській області Дмитро Загарія сьогодні, 30 квітня, в коментарі Гал-інфо повідомив, що за фактом скандальних призначень керівного складу Спеціального батальйону міліції (колишній "Беркут") він проведе службове розслідування.

Нагадаємо, що на керівні посади у Спеціальному батальйоні міліції призначили екс-беркутівців, які були у Києві та проявили там неабияку активність у протистоянні з мітингувальниками. Цікаво, що призначення на ці посади провели ще до офіційного призначення начальника міліції Львівщини.

Чит. також: «Як львівський "Беркут" розганяв Майдан»

Загалом під час подій на Майдані з львівського БМОП «Беркут» звільнилося через відмову виконувати злочинний наказ кілька десятків бійців. Деякі з них висловили бажання повернутися на службу у Спеціальний батальйон міліції.

Чит. також: «Загарія обіцяє повернути на роботу «беркутівців», які звільнились через Майдан»

Екс-беркутівці, які звільнилися, написали рапорти на посади у СБМ, однак процес їхнього поновлення на службі почали затягувати. Натомість на керівні посади призначили тих, хто брав активну участь у протистоянні з мітингувальниками на вул Грушевського та на Майдані.

Чит. також: «Заступником командира СБМ став екс-беркутівець, який брав активну участь на Грушевського?»

Нагадаємо, раніше у коментарі Гал-інфо, новопризначений начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія пообіцяв повернути на роботу у Спеціальний батальйон міліції тих екс-беркутівців, які звільнилися зі служби в органах через події на Майдані.

«Ми будемо запрошувати людей, вивчати особові справи, якщо люди були налаштовані патріотично і прийняли для себе принципове рішення та стали на сторону народу, ми їх повернемо. Якщо вони мають бажання повернутися на службу, їх треба повернути. Я вважаю, що так! При їхньому бажанні, пишуть рапорти, а ми їх підтримаємо», - сказав Загарія.

Він також додав, що детально перевірить діяльність колишніх «беркутівців», які були у Києві під час Майдану.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ