Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Західноукраїнський центр „Жіночі перспективи” презентував проект „Оаза” — центр ресоціалізації для жінок, які постраждали від торгівлі людьми

Західноукраїнський центр „Жіночі перспективи” сьогодні, 14 березня, презентував у Львові свій новий проект „Оаза” — центр ресоціалізації для жінок, які постраждали від торгівлі людьми. У приватному будинку у заміській зоні Львова Західноукраїнський центр „Жіночі перспективи” спільно з Міжнародною організацією з міграції облаштував приміщення, у якому жінки, що постраждали від торгівлі людьми, зможуть перебувати від кількох днів до кількох місяців і їм нададуть моральну та матеріальну допомогу.
„Жінкам потрібна допомога, щоб повернутися до нормального життя, вони не мають знань про себе, свій емоційно-психологічний стан і не знають, як його покращити. Ми спробуємо допомогти їм відшукати комфорт у спілкуванні з собою та зовнішнім світом”, — сказала сьогодні під час прес-конференції психолог Західноукраїнський центр „Жіночі перспективи” Світлана Бєляєва.
Приблизний соціальний портрет жінки, яка звертатиметься до центру такий: 22-28 років, яка повернулася з Польщі, Туреччини чи Італії, є заміжня або самітня, проте найчастіше має дитину дошкільного віку, освіта середня або середня спеціальна. Як розповіла директор Західноукраїнський центр „Жіночі перспективи” Любов Максимович, ресоціалізація включатиме кілька етапів, зокрема конфідеційне медичне обстеження, матеріальна допомога у формі продуктів, одягу та медикаментів, курси профорієнтації та працевлаштування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ