Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Заїжджі роми-крадії псують репутацію всієї ромської громади у Львові, - Микола Юрченко

Вчора, 2 лютого, відбулась зустріч начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області генерала поліції третього рангу Валерій Середа з представниками ромської громади Львівщини щодо ситуації з вуличною злочинністю у Львові, повідомили у Відділі комунікації поліції у Львівській області.

Участь у зустрічі взяли голова правління організації ромів «Терніпе» на Львівщині Микола Юрченко, директор інформаційного мовлення ТРК «Львів» Павло Матвієнко, представник організації ромів «Терніпе» на Львівщині Галина Юрченко та громадська активістка Віка Балицька.

«У першу чергу хочу зазначити, що працівники поліції Львівщини не ділять зловмисників ні за національною, ні за релігійною ознаками і працюють лише в межах, визначених законодавством України», - наголосив Валерій Середа. 

Проте, зазначив він, останнім часом справедливе обурення львівської громади викликали зухвалі злочини, в основному це крадіжки, у скоєнні яких обґрунтовано підозрюються громадяни України ромської національності. Обурення викликає у першу чергу те, що зловмисники вчиняють правопорушення не криючись, нахабно і цинічно. У правоохоронців дійсно є певні проблеми, пов’язані з недосконалістю законодавства, що не дають можливості одномоментно вирішити це питання і миттєво притягнути винних до відповідальності. Це призвело до того, що у Львові з’явилась спільнота, учасники якої декларують боротьбу з так званою «ромською злочинністю», і це може порушувати права людини.

«Хочу чітко зазначити – право на поліцейські дії мають виключно працівники Національної поліції України. Тому, якщо нам стане відомо про скоєння учасниками будь-яких груп протиправних дій щодо інших громадян, ми будемо реагувати на це відповідно до законодавства України і притягувати таких правопорушників до відповідальності», - наголосив очільник поліції Львівщини.

Окрім того, на зустрічі домовилися про співпрацю між поліцією та ромською громадою Львівщини у подоланні вуличної злочинності.

«У Львові проживає близько тисячі мешканців ромської національності і це є законослухняні громадяни, котрі працюють, водять дітей у школи і так далі. І є люди, котрі не живуть у нашому місті, а приїжджають сюди, щоб скоювати злочини. Ми готові сприяти вирішенню цієї проблеми і будемо піднімати ці питання у громаді. Не можна через кількох осіб створювати негативний імідж усій ромській громаді», - наголосив Микола Юрченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ