Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закон про Кабмін не має зворотної сили, тому Янукович не може звільнити Тарасюка

«Той факт, що в п‘ятницю Верховна Рада подолала вето Президента на закон про Кабмін і таким чином збільшила повноваження прем‘єр-міністра, не означає, що цей закон вступить у законну дію, оскільки спочатку Президент повинен його підписати, а потім вже повинно відбутись привселюдне оголошення змісту цього закону. І тільки після виконання всіх цих умов закон вступить у свою законну дію», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив представник Бориса Тарасюка в суді Іван Крулько.
«Якщо ж прем‘єр-міністр має бажання звільнити міністра закордонних справ Бориса Тарасюка із займаної посади, то він повинен зробити подання до Верховної Ради. Однак не зважаючи на все, цей закон не може врегульовувати події і відносини, які відбулися ще в грудні, оскільки прийнятий закон про Кабмін не має зворотної сили», – зазначив представник Бориса Тарасюка.
За словами Івана Крулька, «Борис Тарасюк діятиме залежно від ситуації, оскільки наразі ми чекаємо на рішення суду».
Нагадаємо, що в п‘ятницю, з подоланням президентського вето на закон про Кабмін, прем’єр-міністр отримав право за своєю ініціативою звільняти будь-якого міністра, навіть міністра закордонних справ і міністра оборони, ініціатива обрання і звільнення яких досі належала Президентові.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ