Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закон про Кабмін потрібно повторно розглядати у ВРУ як новий – Ігор Коліушко

«З юридичної точки зору голова Верховної Ради України має право підпису на прийняті закони в разі непідписання їх Президентом України», -- повідомив «Гал-info» Голова центру політико-правових досліджень Ігор Коліушко.
            На думку політолога, оскільки текст прийнятого Закону «Про Кабінет Міністрів України» було змінено, то Віктор Ющенко абсолютно правомірно скористався своїм законним прав і наклав вето на нього. «Президент України сприймає його як інший закон, оскільки у нього було неконституційно внесено зміни. Тому вето Президента направляє у парламент новий текст закону із своїми пропозиціями», -- сказав Ігор Коліушко.
            Політолог прогнозує таку подальшу долю Закону «Про Кабінет Міністрів України» : «Закон потрібно розглядати повторно у Верховній Раді України як новий і приймати пропозиції Президента Віктора Ющенка. Проте, з правової точки зору Верховна Рада може повторно подолати вето Президента на новий текст закону про Кабмін. Однак Олександр Мороз не може підписувати даний закон, оскільки він не приймався у стінах Верховної Ради», -- зазначив Ігор Коліушко.
            Нагадаємо, Президент Віктор Ющенко наголосив журналістам, що не має наміру підписувати Закон «Про Кабінет Міністрів України». Як зазначив міністр КМУ Анатолій Толстоухов, завтра – останній день, коли голова Верховної Ради Олександр Мороз повинен підписати закон про Кабінет міністрів. Про це повідомляє Ліга.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ