Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Закон про ЖКП узалежнює споживачів послуг від їхніх постачальників, - Мирослав Хом'як

“Наш край” вимагає від Верховної Ради негайно внести зміни до нового закону про житлово-комунальні послуги, який робить споживачів залежними від монополістів – постачальників послуг. Про це заявив голова Львівської обласної організації партії «Наш край» Мирослав Хом'як.

“Верховна Рада ухвалила ганебний закон про житлово-комунальні послуги на користь монополістів. новий закон ставить у залежність споживачів від постачальників послуг. Відтепер за кожний день прострочення оплати споживач платитиме пеню. Водночас відсутня пеня на користь споживача, коли постачальник не зможе вчасно та якісно надати послугу. Також закон дає право відключати споживачів від послуг незалежно від розміру заборгованості, причин її виникнення та без будь-якого судового рішення”, – зазначив Мирослав Хом'як.

Він наголосив, згідно із законом, на плечі споживачів лягають всі витрати за обслуговування нежитлових приміщень в будинку та його ремонт.

“Головним лічильником для нарахування рахунків для сплати за послуги стає будинковий лічильник. Загальна сума наданих послуг буде розподілятись поміж мешканцями, зокрема і за опалення та обслуговування нежитлових приміщень. Також споживачі платитимуть за послуги так званого управителя будинку та капітальний ремонт», – зазначив Мирослав Хом'як.

Він додав, що новий закон про ЖКП порушує Конституцію України, дозволяючи несанкціонований доступ до житла.

«Представники постачальника послуг мають право на несанкціоноване проникнення до житла споживача, що порушує статтю Конституції про його недоторканість. Для чого незаконно проникати в помешкання, щоб перекрити воду, якщо її можна перекрити у загальному стояку?», – заявив Мирослав Хом'як.

“Наш край” закликає Верховну Раду негайно внести зміни в закон про ЖКП на користь споживачів.

“Цей закон узалежнює споживачів послуг від їхніх постачальників. Держава не має стояти осторонь та захистити в першу чергу споживачів, а не олігархів”, - підсумував Мирослав Хом'як.

Як відомо, Верховна Рада 9 листопада ухвалила Закон “Про житлово-комунальні послуги” (законопроект 1581-д).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ