Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Залишкові дози вакцин: Степанов пояснив, хто отримає вакцину поза чергою

Щеплення залишковими дозами вакцин від COVID-19 не відбуваються хаотично, але до цього процесу на місцях є питання.
Фото - пресслужба ЛМР

Про це сьогодні, 12 березня, під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент Гал-інфо.

«Побачивши те, що інколи відбувається на місцях, у мене виникають певні питання. Вчора підписав наказ про зміни до нашого національного плану вакцинації. Зокрема впорядкували те, яким чином це відбуватиметься. Спершу вакцинуватимуть людей з першого і другого етапів, а також люди з інших пріоритетних груп. Я маю на увазі те, що стосується залишкових доз вакцини.

Якщо є залишкові дози, то в такому випадку можна вакцинувати ветеранів АТО, народних депутатів, керівників центральних органів виконавчої влади, керівники обласних державних адміністрацій і голів обласних ради, керівники релігійних організацій, видатних спортсменів, письменників, акторів, але тих, хто старші 60 років», - сказав Максим Степанов.

Також він нагадав, що до першої хвилі вакцинації потрапляють медики ковідних лікарень та щеплювальних бригад, військовослужбовці, які в зоні проведення ООС. Також люди, які знаходяться у спеціалізованих будинках-інтернатах та соціальні працівники, які там працюють.

Другий етап – це решта військових, а також люди, які старші за 80 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ