Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Запрацював Центр первинної медико-санітарної допомоги "Дубляни"

На базі колишньої Дублянської міської лікарні запрацював структурний підрозділ КНП «Львівське територіальне медичне об’єднання «Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги» – Центр первинної медико-санітарної допомоги «Дубляни».
фото - ЕспрессоTV

Про це інформує Департамент агломерації ЛМР.

До Центру увійшли: Дублянська міська лікарня, амбулаторії сімейної медицини у Малехові та Гряді, фельдшерсько-акушерські пункти у Зашкові, Зарудцях, Великих Грибовичах. 

Повідомляється, що амбулаторії та фельдшерсько-акушерські пункти працюватимуть у звичному режимі. Проте стратегічно це дасть змогу, контролюючи, покращити якість надання медичних послуг в громадах. Також у Зашкові планують відкрити амбулаторію сімейної медицини на базі фельдшерсько-акушерського пункту. 

Серед найосновніших завдань структурного підрозділу – вивчити стан якості медичної допомоги в амбулаторіях та ФАПах згаданих громад, а також виявити прогалини, об’єктивно виміряти показники роботи та контролювати і впливати на роботу медпрацівників у громадах. Таким чином можна буде покращити модель управління, а надалі – і якість медичних послуг у цих громадах. 

«Наразі маємо непоодинокі випадки, коли сімейні лікарі у громадах з різних причин не повністю виконують свої функціональні обов’язки: не роблять щеплення, не скеровують своїх пацієнтів на обов‘язкові обстеження та аналізи після певного вікового рубежу. Чимало випадків, коли декларація укладена з львівськими лікарями, натомість найнеобхіднішу медичну допомогу надають лікарі з інших об‘єднаних громад, які, відповідно, не отримують за це кошти. Скажімо, Зашків давно потребує власної амбулаторії, - пояснює в.о. генерального директора КНП «Львівське територіальне медичне об’єднання «Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги» Андрій Миськів. – У громадах немає вузьких спеціалістів, проте можна організувати їхній прийом у певні дні та години. Таких проблем назбиралося чимало – і всі вони потребують нагального вирішення. Робота такого Центру допоможе контролювати та впливати на ситуацію у громадах».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ