Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заради України пропонують створити новий Веймарський трикутник за участі Німеччини, Польщі і Росії

Колишній міністр закордонних справ Німеччини Йошка Фішер пропонує створити новий Веймарський Трикутник за участю Німеччини, Польщі і Росії. З такою концепцією Йошка Фішер виступив на сторінках шведської щоденної газети "Dagens Nyheter".

На думку колишнього керівника німецької дипломатії, співпраця в рамках нового трикутника мала б запевнити подальший демократичний розвиток незалежної України, а також надати новий імпульс євросоюзній східній політиці.

Фішер наголошує, що незалежна Україна – це один з фундаментів нинішнього європейського ладу. Тож її подальша доля матиме вирішальне значення для безпеки континенту, а також для стосунків Європейського Союзу та Росії.

"Німеччина і Польща повинні спільно запевнити не тільки Київ, але й Москву, що існування незалежної і демократичної України, яке лежить в інтересах Європи, нікому не загрожує", – переконаний німецький політик.

На думку колишнього міністра закордонних справ Німеччини Йошки Фішера, серед шести найбільших країн Євросоюзу тільки Німеччина і Польща усвідомлюють стратегічне значення України. Співпрацюючи, Берлін і Варшава можуть сприяти тому, що Брюссель займеться активною східною політикою, передає Польське радіо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ