Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Заручник влади: справу проти львів'янина закрили, але електронний браслет досі не зняли

Сьогодні, 27 лютого, прокуратура закрила справу щодо львів’янина Олексія Салиги, який весь цей час перебував у заручниках влади, як фігурант так званої «справи Кріпосного провулку». Однак, незважаючи на закриття справи, його і досі не звільнили від міри запобіжного заходу - цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

За словами Олексія Салиги, близько 12.00 стало відомо, що прокуратура закрила справу за відсутності ознак складу злочину. Сьогодні ж факсом до Львова мали надійти документи з Києва, які засвідчують закриття справи та припинення кримінального переслідування.

Відповідно, Олексію Сализі повинні були зняти з ноги електронний засіб контролю - браслет.

Документи до Львова повинен був надіслати київський слідчий Дмитро Гладченко. Наразі невідомо чи він зробив це, адже Олексій і досі під домашнім арештом та з електронним браслетом на нозі.

За словами Олексія Салиги, близько 16.00 слідчий повідомив йому, що «їде за мокрою печаткою і надішле до Львова документи, адже справа закрита».

Після цього і Олексій, і його адвокат намагалися зв’язатися із слідчим Гладченком, однак він не відповідав на телефонні дзвінки.

Окрім того, про те чи надійшли до Львова якісь документи по його справі Олексія ніхто не повідомив. Тому львів’янин і досі перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, 23 січня близько 4.30 у Києві відбулося так зване полювання на Автомайдан. Зокрема, Беркут захопив жовтий бус. У ньому були переважно активісти зі Львівщини. Як розповіли родичі затриманих, тоді автомайданцівців попросили привезти на Майдан дрова та воду.

Жовтий бус, у якому був Олексій Салига, підрізав автомобіль Беркуту без номерних знаків, силовики закидали бус світло-шумовими гранатами, затримали та жорстоко побили активістів.

Затриманих відвезли в Маріїнський парк, їх змушували більше години стояти на колінах у снігу, говорити «Слава «Беркуту», рвали на них одяг, били та усіляко принижували честь та гідність.

5 лютого у Києві відбувся суд за апеляційною скаргою, однак Олексія Салигу на судове засідання не привезли, натомість зробили включення по Skype. Через те, що зв’язок був поганий, Олексій не мав змоги відповідати на питання.

Судове засідання перенесли на 13 лютого, посилаючись на те, що потрібен час для додаткового вивчення матеріалів справи. 14 лютого, Шевченківський суд Києва виніс рішення про зміну запобіжного заходу – цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету.

17 лютого, львів’янину активісту Майдану, згідно з постановою суду про цілодобовий домашній арешт, у головному управлінні міліції у Львові вдягнули електронний браслет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ