Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Застава для голови господарського суду Сумської області - 5 000 000 грн

8 листопада 2017 року Солом’янський районний суд міста Києва частково задовольнив клопотання детективів НАБУ погоджене прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обрав запобіжний захід судді господарського суду Сумської області у вигляді застави у розмірі 5 000 000 (п’яти мільйонів) гривень. Про це повідомила САП на своїй сторінці на ФБ.

Додатково суд ухвалив покласти на підозрюваного наступні процесуальні обов’язки: прибувати на перший виклик детективів, прокурора та суду, не відлучатись за межі населеного пункту без дозволу, здати на зберігання детективу паспорт для виїзду з України та інші документи, які надають таке право тощо.

Повне рішення суду буде виголошене 13 листопада і після цього прокурори САП вирішать питання подання апеляційної скарги на вказане рішення суду.

Довідково.

1 листопада 2017 року працівниками УСБ України в Сумській області спільно із детективами Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури задокументовано факт висловлення прохання головою Господарського суду Сумської області, керівництву будівельної фірми, надати неправомірну вигоду у розмірі 26600 доларів США за забезпечення ним, як головою суду та членом колегії суддів, прийняття рішення про відмову в задоволенні позову у справі, про скасування договорів оренди земельних ділянок, на яких вказана будівельна фірма проводить будівництво.

2 листопада 2017 судді повідомлено про підозру в проханні службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища в особливо великому розмірі, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

7 листопада 2017 року Вищою радою правосуддя задоволено клопотання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про надання згоди на утримання судді господарського суду Сумської області під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ