Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Заступником командира СБМ став екс-беркутівець, який брав активну участь на Грушевського?

Першим заступником командира – начальником штабу Спеціального батальйону міліції, який створили замість БМОП «Беркуту», став майор Микола Старосілець. Цю інформацію про призначення Гал-інфо підтвердили у ГУ МВС України у Львівській області.

Натомість, як повідомило Гал-інфо джерело в правоохоронних органах, Микола Старосілець був на службі у львівському БМОП «Беркут».

«В складі керівництва БМОП "Беркут" він двічі був у Києві. Відповідав за спеціальні засоби, видавав гранати й патрони, брав активну участь у подіях на Грушевського у січні. Він колишній заступник командира «Беркуту» Ростислава Пацеляка», - повідомило джерело.

Натомість, як стало відомо Гал-інфо, на керівні посади в Спеціальному батальйоні міліції можуть претендувати ті «беркутівці», які написали рапорти на звільнення під час Майдану. Додамо, що за нашою інформацією, таких є близько 8 чоловік.

Чит. також: «Загарія обіцяє повернути на роботу «беркутівців», які звільнились через Майдан»

«Керівництво залишилось практично те саме, чесні бійці не пройшли так звану переатестацію, а деякі самі звільнились за власним бажанням, мотивуючи тим, що не хочуть служити "перевертням у пагонах". Свідомі, патріотичні бійці, які не хотіли виконувати злочинні накази і залишили службу в ОВС, на цей час при поновленні на роботу зіткнулись з певними перешкодами, а на керівні посади нового спецпідрозділу рекомендують офіцерів, які ганебно зарекомендували себе у подіях на Майдані», - повідомило джерело.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ