Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Завершено реєстрацію супутникової мережі SICH-2M

9 лютого 2021 року Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України успішно завершила заходи з реєстрації супутникової мережі SICH-2M у регістрі Міжнародного союзу електрозв’язку (ITU). Про це повідомили 11 лютого у пресцентрі Держспецзв'язку.

Завдяки супутнику SICH-2M Україна як учасник європейської системи GMES (Глобальний моніторинг навколишнього середовища та безпеки) зможе зробити суттєвий внесок у регіональну програму «Copernicus».

Запуск супутника планується в цьому році, про це буде повідомлено згодом.

Голова Держспецзв‘язку України Юрій Щиголь: «За допомогою Супутника СІЧ-2М можна буде оперативно виконувати завдання безпеки і оборони незалежно від іноземних супутникових операторів, що водночас призведе до значної економії бюджетних коштів».

Супутник SICH-2M обладнано комплексом з оптико-електронного спостереження за поверхнею та моніторингу іоносфери Землі. Наявність власного українського супутника надасть можливість контролювати якість використання посівних земель та прогнозувати урожайність, здійснювати контроль за вирубками лісів, проводити розвідку корисних копалин, контролювати наслідки стихійних лих тощо. Також обладнання супутника дає можливість проводити дослідження іоносфери Землі та моніторинг космічної погоди.

SICH-2M розроблено та збудовано конструкторським бюро «Північне».

Нагадаємо, що підготовчі роботи з реєстрації розпочалися у 2019 році та проводилися спільно з Державним підприємством «Український державний центр радіочастот» за замовленням Національного центру управління та випробувань космічних засобів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ