Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Завершилася робота над документальним фільмом про Олеся Ульяненка

Завершилася робота над документальним фільмом ʺУльяненко без цензуриʺ. Про це повідомив на своїй сторінці Facebook голова Державного Агенcтва України з питань кіно Пилип Іллєнко, - передає Читомо.
Завершилася робота над документальним фільмом про Олеся Ульяненка

ʺПереглянули завершений виробництвом документальний фільм Юлії Шашкової ʺУльяненко: без цензуриʺ. Я дуже побіжно був знайомий з Олесем Ульяненком за його життя. Стрічка змусила пошкодувати про втрачені можливості запізнати цю людину, адже авторам вдалося глибоко розкрити непростий характер свого герояʺ,– зазначив Іллєнко.

Зйомки фільму розпочалися 2 роки тому на ʺКнижковому арсеналі – 2017ʺ.  Вони відбувалися у Києві, Хоролі та Лос-Анджелесі. Це перший фільм, що оповідає історію ʺпершого і на сьогодні останнього офіційно забороненого письменника незалежної Україниʺ.

У зйомках фільму взяли участь: Сергій Жадан, Андрій Курков, Мирослав Слабошпицький, Михайло Слабошпицький, Володимир Тихий, Ірина Ваннікова, Михайло Бриних, Андрій Кокотюха, Лариса Денисенко, Олександр Красовицький, Григорій Гусейнов, Дмитро Корчинський, Сергій Проскурня, Анатолій Сухий та інші друзі й знайомі Ульяненка. 

Також у фільмі використані численні хронікальні архівні кадри з Ульяненком, що були зібрані протягом майже 10 років після смерті Ульяненка. 

Автором сценарію виступив  Мирослав Слабошпицький (ʺПлем’яʺ, ʺТигрʺ) продюсерами Мирослав Слабошпицький, Володимир Тихий (ʺВавілон 13ʺ, ʺБрамаʺ) та Ігор Савиченко. Режисер: Юлія Шашкова (ʺПерша Сотняʺ). Виробництво здійснено за підтримки Держкіно України. 

Прокат фільму розпочнеться у 2020 році (10 річниця смерті письменника) одночасно в Україні, Канаді, Автралії, Італії .

Читомо

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ