Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський обговорив низку економічних питань з президентом Бразилії

Як повідомили у прес-службі Президента України, Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Японії обговорив низку економічних питань та ініціатив з бразильським колегою Жаїром Болсонару.
Володимир Зеленський зустрівся з бразильським колегою Жаїром Болсонару

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Японії обговорив низку економічних питань та ініціатив з бразильським колегою Жаїром Болсонару. Сторони наголосили, що прагнуть розширення товарообігу між країнами.

ʺБразилія – наш головний торговельний партнер у Латинській Америці. Вітаю розширення присутності бразильських компаній в Україні та українських – у Бразиліїʺ, – зазначив Володимир Зеленський.

Президент України запропонував відновити урядову комісію, щоб узгодити всі позиції в цьому напрямі.

ʺУ нас відбудеться велика приватизація, ми зараз презентуємо чимало проектів, які показують, що в Україну вкладати вигідно. Я вірю, що ми справді маємо побудувати потужні відносини між Україною та Бразилієюʺ, – наголосив Глава Української держави.

Під час зустрічі також обговорили перспективи співпраці у космічній галузі. Українська сторона запропонувала перезапустити спільний космічний проект з використанням космодрому ʺАлкантараʺ.

Крім того, Володимир Зеленський подякував за підтримку Бразилією територіальної цілісності та суверенітету України.

Жаїр Болсонару запросив Володимира Зеленського до Бразилії та погодився на його запрошення завітати до України вже наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ