Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Земельні оборудки кандидата на суддю Тараса Пукаляка

Гал-інфо стало відомо про факти, що свідчать про незаконне вибуття із сільськогосподарського обігу майже 6 га земель, розташованих на території Куликівської селищної ради Жовківського району. Вважаємо, що дана інформація мала б передусім зацікавити правоохоронні органи.

Йдеться про землі, на яких ТзОВ «ТМ Партнерс» без відома громади захотіло побудувати сонячну електростанцію «Куликів».

Керівником товариства є Пукаляк Тарас Михайлович, який, зокрема, відомий тим, що в останні роки успішно бере участь у доборі кандидатів на посаду судді місцевого суду. А ще є чоловіком Марти Романяк, яка донедавна обіймала посаду начальника управління інформаційних технологій департаменту розвитку Львівської міcькради, та яка минулоріч на позачергових виборах до Верховної Ради України балотувалась від партії «Голос».

Окрім Тараса Пукаляка фігурантами цієї земельної оборудки виявилися його родичі. Матір - Пукаляк Надія Степанівна та тесть - Романяк Олег Іванович.

Про Надію Пукаляк відомо, що вона обіймає посаду головного спеціаліста управління державного казначейства у Галицькому районі м. Львова, у 2018 році була співзасновником ТзОВ «ТМ Партнерс».

Олег Романяк є фізичною особою-підприємцем, співзасновником ТзОВ «ТМ Партнерс».

Надія Пукаляк земельну ділянку біля Куликова (загальною площею 1.9165 га) набула у власність безоплатно – для ведення особистого селянського господарства. Після того як в Головному управлінні Держгеокадастру у Львівській області без зайвих причіпок та зволікань задовільнили її клопотання про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою.

Олег Романяк в це ж саме управління звертався із клопотанням про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (площею 1.9165 га) на території Куликівської селищної ради для обслуговування енергогенеруючих підприємств, установ і організацій.

Принагідно зазначимо, що нинішня в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Ірина Крук у своїй відповіді на журналістський запит наявність такого клопотання «чомусь» заперечила. Хоча відомості про це звернення наявні у вільному доступі, зокрема, вони місться в електронному документі «відомства» Ірини Крук, у якому відображений перелік зареєстрованих клопотань (ознайомитись з даним документом можна за посиланням: lvivska.land.gov.ua › uploads › 2018/08 › Dergeo_r_sg_zeml_2018).

Що криється за такою «утаємниченістю»? Яким чином землі сільськогосподарського призначення державної власності «перетворились» на землі «для розміщення, будівництва, експлуатації та обстуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій»? Як саме «провернув» дану оборудку спритний ділок та одночасно кандидат на посаду судді Тарас Пукаляк? І яка роль у всьому цьому ТзОВ «Західземлепроект», яке, до речі, фігурує (фігурувало) у низці кримінальних проваджень, пов’язаних із зловживаннями у земельній сфері.

Відповісти на ці питання Гал-інфо спробує у наступних публікаціях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ