Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Зеонбуд" оголосив про запуск платного пакету в T2

Провайдер загальнонаціонального ефірного цифрового телебачення «Зеонбуд» оголосив про наміри запустити у 2020 році пакет з 24 платних каналів. Про це йдеться в пресрелізі компанії.

«У 2020 році в мережі Т2, на додаток до 32 безкоштовних каналів, запланований пакет з 24 платних пізнавальних каналів. Телеглядачі будуть самостійно вирішувати, чи треба їм користуватися додатковою опцією», – йдеться в повідомленні.

«Зеонбуд» також повідомив, що заплановане на 20 січня 2020 року кодування телеканалів найбільших українських медіагруп на супутнику ніяк не вплине на глядачів ефірної цифрової мережі: вони й надалі матимуть можливість безкоштовно дивитися 32 телеканали, як це передбачено ліцензіями «Зеонбуду».

Раніше в інтерв’ю «Детектору медіа» в.о. гендиректора «Зеонбуду» Ірина Аляб’єва розповіла, що компанія протягом п'яти років добивається дозволу державних органів на запуск платного пакету: «Десятки мільйонів телеглядачів цифрової мережі можуть отримати додаткову можливість для перегляду найкращих світових пізнавальних і розважальних телепрограм. Для цього треба модернізувати мережу, й ми готові вкласти в це свої кошти. … Оператор уже п’ять років безрезультатно оббиває пороги кабінетів із проханням дозволити йому вкласти кошти й надати телеглядачам сучасну послугу».

Нагадаємо, наприкінці 2018 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зробила крок назустріч створенню пакету платних каналів у мережі «Зеонбуду». Регулятор вніс зміни до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, в яких передбачив, що в разі наявності в мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 вільного ресурсу провайдер цих мереж (тобто «Зеонбуд») «може надавати програмні послуги після внесення відповідних змін до ліцензій».

Тобто зміни передбачають, що «Зеонбуд» може запровадити платний пакет, звернувшись до Нацради із заявою про переоформлення ліцензії та отримавши від Нацради «добро». План розвитку також не передбачає проведення конкурсу на місця в платному пакеті: конкурс проводиться лише на вільні місця, передбачені для розповсюдження 32 безкоштовних каналів.

Поява платного пакета телеканалів «Зеонбуду» завдасть удару по платному ринку – таку думку в інтерв’ю «Детектору медіа» в березні 2019 року висловив директор зі стратегії та цифрового бізнесу групи StarLightMedia Федір Гречанінов (нині він опікується стратегією «Медіа Групи Україна»).

14 листопада 2019 року стало відомо про плани компанії «Етер», яка є провайдером мультиплексу МХ-6, що працює за фактично не активною в Україні технологією DVB-H, стати провайдером ефірної цифри DVB-T2. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на прохання «Етеру» замовила прорахунок частот для DVB-T2 у 166 населених пунктах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ