Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Жебрівський припустив можливість скасування виборів у Маріуполі

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський припустив, що місцеві вибори в Маріуполі Донецької області можуть бути скасовані.

За його словами, у вівторок, 20 жовтня, обласна адміністрація проаналізує всю зібрану інформацію щодо ситуації з безпекою в місті та ухвалить рішення про можливість чи неможливість проведення місцевих виборів 25 жовтня.

«Ми аналізуємо ситуацію і завтра ухвалимо рішення – як переживемо ніч, як пройде ця доба. Якщо ми побачимо, що ситуація насправді буде тільки погіршуватися, то зрозуміло, я буду звертатися до Центральної виборчої комісії, щоб скасувати вибори на 25 жовтня в місті Маріуполі. Але ще, у принципі, нам потрібні для аналізу деякі підстави і деякий аналіз ситуації, яка є в місті Маріуполі», – сказав Жебрівський в ефірітелевізійного «5-го каналу» під час телемарафону «Україна понад усе».

Він також наголосив, що завжди був проти проведення місцевих виборів у Маріуполі 25 жовтня. «Із самого початку я був прихильником того, що в Маріуполі вибори проводити не можна – і у зв’язку з заходами безпеки, і у зв’язку з достатньо серйозним загостренням внутрішньополітичної боротьби», – сказав Павло Жебрівський.

Раніше в понеділок, 19 жовтня, Комітет виборців України заявив, щопроведення виборів у Маріуполі опинилося під загрозою зриву через значні суперечності навколо друкування виборчих бюлетенів.

А вдосвіта в понеділок у Маріуполі пострілом із ручного протитанкового гранатомета було пошкоджено житловий будинок; ніхто не потерпів, а дані про правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею про «терористичний акт».

В Україні, за винятком територій Криму та частини Донбасу, які українська влада тимчасово не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Крім того, вибори не призначені з міркувань безпеки і в кількох місцях на вільній території України, що розташовані поблизу лінії фронту. Маріуполь теж називають прифронтовим містом, воно зазнавало обстрілів із боку російсько-сепаратистських сил.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ