Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Жоден олігарх в Україні не сховається "від лома", - Гриценко

Кандидат на пост Президента України Анатолій Гриценко заявляє, що відмовився від державної охорони і не збирається ховається за нею від людей. Про це політик заявив в інтерв'ю УНІАН, коментуючи виданий сьогодні Президентом України Віктором Ющенком указ <<Про забезпечення безпеки кандидатів на пост Президента України під час виборчого процесу>>. Повідомила прес-служба кандидата в президенти.

 

<<З першого дня після реєстрації кандидатом у президенти я відмовився від охорони, яка згідно чинного законодавства надається у такому статусі і кожного тижня письмово підтверджую цю відмову на період наступного тижня>>, - заявив Гриценко.

Політик також зауважив, що й у статусі колишнього міністра оборони, голови парламентського комітету не користується охороною.

<<Сам ходжу по вулицях, до магазину, на ринок чи в кінотеатр. Вільно спілкуюся з людьми: відкрито і спокійно>>, - сказав Гриценко.

Він також нагадав, що до виборчої кампанії і під час неї він проживав із сім'єю у різних регіонах України, щоб краще дізнатися і зрозуміти проблеми та настрої простих людей.

<<Вважаю, що ховатися від людей за охорону потрібно тим політикам, яким є чого боятися або їм соромно за результати попередньої діяльності>>, - заявив він.

Як повідомляє УНІАН, Гриценко також критично висловився про деяких своїх колег - народних депутатів, які <<під'їжджають до Верховної Ради у супроводі джипу охорони; цих нардепів охорона доводить до приміщення і там зустрічає>>.

За словами Гриценка, дехто вважає охорону обов'язковим атрибутом багатих людей, щоб таким чином вирізнятися серед інших. <<Дехто справді боїться нападу і не довіряє правоохоронним органам. Але насправді ці <<мерседеси-кубіки>> охорони - це скоріше психологічний фактор. Проти лому немає прийому>>, - сказав Гриценко.

При цьому він наголосив, що не має сумніву у високому рівні професіоналізму офіцерів управління державної охорони, яких він поважає, але не має потреби в їхніх послугах.

<<Я й надалі - до кінця виборчої кампанії - не буду залучати співробітників УДО, які б укази не видавав чинний Президент>>, - підкреслив Гриценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ