Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Жодного КЕВівського будинку досі не прийнято у комунальну власність міста – Марія Желіско

На сьогодні в комунальну власність міста не прийнято жодного КЕВівського будинку. Про це “Гал-info” розповіла в. о. начальника житлово-комунального господарства Марія Желіско.
„Зокрема, цього року з державного бюджету на передачу КЕВівського житла у комунальну власність було виділено 5 млн грн. За ці кошти ми ремонтуємо схеми теплозабезпечення на вул. Джерельній 42, 44, Сорочинській 4, 6, 8, провели капітальний ремонт ЦТП на вул. Єфремова, 79, проводимо ремонт котельні на вул. Природній, 5-а і схеми теплозабезпечення будинків, які вона обслуговує, рекостуюємо котельню на вул. Стрийській, 87. Вже до кінця року ми приймемо ці об’єкти на баланс міста. Проте щоб повністю передати у комунальну власність КЕВівське житло, потрібно ще 87 млн грн, які Міноборони має виділити наступного року. Зокрема, для вирішення цього питання 24 листопада 2006 року між Львівською облдержадміністрацією, Львівською обласною радою і Львівською міською радою було підписано Протокол намірів”, – зазначила Марія Желіско.
Окрім цього, протягом 2005 року у комунальну власність міста було передано 13 відомчих будинків різних підприємств, а за 11 місяців 2006 року - 27 будинків. Також до кінця року буде прийнято у комунальну власність 24 будинків „Укрбуду”.
„Це найгірші будинки, які ми приймали у комунальну власність. Самого підприємства вже не існує, а будинки знаходяться в жахливому стані. Мешканці деяких з них минулого року взагалі тепла не мали. Проте на сьогодні всі роботи у цих будинках виконані, і ми вже можемо прийняти їх на баланс міста. Зокрема, на їх ремонт з обласного бюджету було виділено загалом 2 372 тис. грн”, - розповіла Марія Желіско.
У наступному році міська влада планує перебрати на баланс територіальної громади ще 38 найпроблемніших  відомчих будинків.
На сьогодні відомчий житловий фонд м. Львова становить 697 будинків: найбільше у Сихівському районі – 185 будинків, найменше у Галицькому – 39 будинків. З них 124 – КЕВівські.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ