Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жовківчани пікетували філію райавтодору з вимогою призупинити роботи з перевантаження кислих гудронів

21 червня представники громади Жовкви, депутати міської ради зайняли територію промплощадки філії Жовківського райавтодору для виготовлення бітуму з вимогою припинити роботи з перевантаження кислих гудронів у зв’язку з викидом шкідливих речовин в повітря – повідомили у Жовківській РДА.

За дорученням першого заступника голови Жовківської райдержадміністрації М. Козака була утворена комісія за участю представників санітарно-епідеміологічної станції, сектора екологічного контролю, депутатів міської ради, фірми ТзОВ ВКП „Алвема“ (м. Макіївка), яка склала акт обстеження території. Також було складено 2 акти санітарно-епідеміологічної станції та сектора екологічного контролю. За підсумками перевірок прийнято рішення провести нараду в голови Жовківської райдержадміністрації.
22 червня голова Жовківської райдержадміністрації Михайло Заболоцький провів нараду щодо надзвичайної ситуації, яка склалася на території промислової площадки Жовківського райавтодору. Начальники райавтодору, сектору екологічного контролю, головний санітарний лікар доповіли про ситуацію, яка склалася на території промислової площадки з підвідною колією Жовківського райавтодору з перевантаження кислих гудронів, які зберігаються на сміттєзвалищі в с. Грибовичі щодо їх утилізації в м. Макіївка Донецької області. Представник „Львівдіпронафтохім“ М. Загульський наголосив, що не можна вивозити обладнання з території райавтодору, доки не буде проведена експертиза і проби для аналізів з перевантаження кислих гудронів. Адже гудрони зливали у с. Грибовичі у непідготовлені ємності, що становить загрозу для здоров’я і внаслідок чого склалася надзвичайна ситуація в прилеглих населених пунктах. Головний санітарний лікар Жовківського району І. Тутік поінформував, що проектна документація на дозволи щодо виконання відповідних робіт з перевантаження кислих гудронів не була погоджена. Завідувач сектору екологічного контролю у Жовківському районі В. Рудяк доповів, що ТзОВ ВКП „Алвема“ на базі Жовківського райавтодору орендує земельну ділянку на складі вигрузки щебеню без погодження проектної документації, без дозволу на початок роботи відповідних служб, самовільно розпочало випробувальні роботи з підігріву кислих гудронів та перевантаження їх у цистерни для відправки у м. Макіївку на утилізацію.
За результатами наради було вирішено СЕС та сектору екологічного контролю подати заключення та висновки щодо подій, що склалися на території райавтодору, заборонити вивезення кислих гудронів з території сміттєзвалища; прокуратурі провести службове розслідування щодо факту викиду в повітря небезпечних речовин.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ