Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Уряд дав 3,8 млн грн на реставрацію Жовківського замку

Львівщина отримає 3,8 мільйони гривень від уряду для проведення реставраційних робіт у Жовківському замку. Про це повідомила народний депутат від «УДАРу», співголова міжфракційного об’єднання «Львівщина» Оксана Юринець. Про це Гал-інфо повідомили в УДАРі

«Ідеться про 3,8 млн. грн., які українська сторона мала виділити на дофінансування реставрації Жовківського замку в рамках проекту транскордонного співробітництва «Скарби прикордоння – охорона культурної спадщини», - зазначила Юринець.

За її словами, Європа в рамках цього проекту виділила на реставрацію пам’ятки 38 млн. грн., а Україні, для того, щоб проект запустився, потрібно було дофінансувати всього лише десяту частину. «Проте через бюрократію процес затягнувся аж до кінця року і такий масштабний та важливий для Львівщини проект опинився під загрозою зриву. Зізнаюся чесно, довелося в особистих розмовах з урядовцями буквально вибивати ці кошти, адже офіційними зверненнями до уряду тут вже би не обійшлося. Однак, головне результат - дофінансування на реставрацію Жовківського замку виділено», - написали  на своїй сторінці у мережі Фейсбук Оксана Юринець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ