Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Журналіст Семена став лауреатом премії за свободу слова НСЖУ

Лауреатом премії Національної спілки журналістів України (НСЖУ) за свободу слова імені Ігоря Лубченка став кримський журналіст Микола Семена. Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

«У цьому році лауреат премії НСЖУ за свободу слова імені Ігоря Лубченка – наш колега з Криму Микола Семена! Микола, тримайтеся!» – написав Томіленко.

Раніше Семена став членом українського ПЕН-центру (Український центр Міжнародного ПЕН-клубу).

У жовтні міністр інформаційної політики України Юрій Стець передав до редакції Радiо Свобода ювілейну медаль «25 років незалежності України», якою український президент Петро Порошенко нагородив автора Радiо Свобода і сайту Крим.Реалії Миколу Семену.

Навесні в Криму пройшли масові обшуки, в тому числі, у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з проектом Радіо Свобода, сайтом Крим.Реалії. Щодо автора Радіо Свобода Миколи Семени порушили кримінальну справу за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Російське слідство заборонило йому залишати територію півострова.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуванням громадян України в анексованому Росією Криму, зокрема, журналіста Миколи Семени і закликало припинити тиск на журналіста.

23 серпня захист Миколи Семени закликала ФСБ випустити його з Криму на лікування. До цього відпустити Миколи Семену на лікування до Києва у російської влади зажадала Міжнародна і Європейська федерації журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова.

Кримське управління ФСБ Росії відмовило в задоволенні клопотання про виїзд Семени до Києва.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ