Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Журналісти «Експресу» звернулись до Генпрокурора з проханням взяти їхню справу до себе

Журналісти «Експресу» звернулись до Генерального прокурора України Олександра Медведька з проханням, щоб ГПУ взяла до свого провадження розслідування кримінальної справи за фактами умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, доручивши розслідування цієї справи слідчим Генеральної прокуратури України. Також вони просять Ген прокурора взяти розслідування цієї справи під особистий контроль.

 

Нагадаємо, що начальник ГУ МВС у Львівській області Михайло Цимбалюк повідомив, що порушено кримінальну справу по ст. 171 КК України за фактами умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів газети “Експрес” з боку службових осіб органів податкової міліції Львівської області.

 

При цьому журналістам стало відомо, що ця кримінальна справа передана Прокуратурі Львівської області. Разом з тим у зверненні сказано, що «на журналістів газети “Експрес” неодноразово вчинявся тиск саме з боку посадових осіб прокуратури Львівської області». Відтак,  редакція газети “Експрес” має «обгрунтовані сумніви щодо можливості прокуратури Львівської області та підпорядкованих їй прокуратур провести об’єктивне та всестороннє розслідування цієї кримінальної справи».

 

Заяву підписав головний редактор «Експресу Ігор Починок. Також ця заява мала бути оприлюднена сьогодні, 15 квітня, біля прокуратури Львівської області.

 

Нагадаємо, що 14 квітня віце-прем'єр із силових питань Володимир Сівкович доручив МВС і Державній податковій адміністрації негайно перевірити інформацію про напад міліції на журналістів видання. Про це повідомила прес-служби віце-прем'єра.

 

"Віце-прем'єр із силових питань Володимир Сівкович доручив МВС і ДПА (Податковій) терміново здійснити перевірку інформації, яку надали журналісти львівської газети "Експрес", - сказано в повідомленні.

 

Сівкович доручив правоохоронним органам вжити заходи реагування, передбачені законодавством і про результати проінформувати Кабінет Міністрів.

 

Як повідомлялося, 13 квітня близько 100 співробітників газети "Експрес" (Львів) блокували рух на трасі Київ-Чоп біля Львова, вимагаючи розслідувати напад міліції на журналістів видання.

 

За даними представників газети, у квартиру директора видання ввірвалися 2 невідомих, які, представившись міліціонерами, повідомили, що повинні його доставити на допит як свідка у одній зі справ.

 

Директор відмовився йти, тому що перебував вдома сам із 2 маленькими дітьми.

Зо словами співробітників "Експресу", міліціонери із застосуванням сили змусили директора вийти із квартири й доставили в Державну податкову адміністрацію у Львівській області.

 

Туди виїхали журналісти газети "Експрес".

 

За даними газети, там 5 співробітників міліції побили журналістів і розбили їм відеокамеру.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ