Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жидачів відзначив 625-річчя отримання Магдебурзького права

Сьогодні, 15 вересня, відбулись урочисті з нагоди 625-річчя з часу надання Жидачеву Магдебурзького права. Участь у заході взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«Так само,  як 1030-ть років тому на берегах Дніпра постала Київська Христова церква, так само тут, сім століть назад постало місто. І я переконаний, що ми – славні нащадки того часу, своїх предків, повинні обов’язкового берегти і зберігати наш рід, нашу пам'ять, нашу державу. Також важливо пам’ятати, що відзначати у такий спосіб, як ми сьогодні, важливі дати, дає нам можливість наше військо, хлопці, які за тисячу кілометрів сьогодні боронять Україну», - зазначив Олег Синютка.

Відтак учасники урочистостей поклали лампадки до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та Алеї Героїв, вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих Героїв України. Опісля відбулось відкриття пам’ятного знаку Магдебурзькому праву, усі присутні виконали Державний гімн.

В межах святкувань 625-річниці з часу надання Жидачеву Магдебурзького права у місті також відкрили реконструйований дитячий майданчик та літню сцену МБК «Папірник».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ