Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Золота" велодоріжка для Славської ОТГ

Фото автора.
Фото автора.
Фото автора.
Фото автора.
1/2
У році, що минає, на території Славської ОТГ наполовину збудували велодоріжку з бруківки, загальна вартість якої сягає понад 28,3 млн. грн.

Доріжку облаштовують  в межах проекту «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині» за кошти ЄС, Львівської обласної ради та Славської селищної ради.

Вона протягнеться від залізничного вокзалу у Славському до гірськолижного курорту «Захар Беркут» (що у с. Волосянка). Планують також облаштувати стартову та фінішну локації, розробити відповідний велоквест. Довжина велодоріжки становитиме 6,8 км, сьогодні вже збудовано понад 3 км.

Загалом на будівництво доріжки, що безперечно сприятиме розвитку  загального туристичного потенціалу Славської ОТГ, популяризації та розвитку велотуризму у Карпатах, витратять  понад 28,3 млн. грн.

Чому так багато? Дороговартісність проекту пов’язана, зокрема, з тим, що для покриття велосипедної доріжки, яка проляже обабіч гірської дороги,  чомусь обрали бруківку.

За даними сайтй Zakupki.prom.ua, участь у  закупівлі щодо «будівництва велодоріжки від головного вокзалу у смт. Славське до гірськолижного курорту «Захар Беркут» у с. Волосянка Славської ОТГ, Сколівського району, Львівської області» взяли 7 суб'єктів господарювання (6 - юридичних осіб та одна фізична особа-підприємець). Переможцем стало приватне підприємство  «Альфабудсервіс».

Договір між Славською селищною радою та підрядником: ПП: «Альфабудсервіс» щодо виконання робіт з будівництва велодоріжки було укладено 06 серпня 2019 року. Його ціна складає 28 350000,00 грн. (двадцять вісім мільйонів триста п’ятдесят тисяч гривень).

Славська ОТГ, яка загалом об’єднала 8 населених пунктів — одне селище і 7 сіл,  була створена в серпні 2017 року: внаслідок об’єднання трьох сільських рад: Нижньорожанківської, Либохорівської та Волосянківської Сколівського району та Славської селищної ради.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, у межах реалізації проекту "Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині" здійснюється будівництво велодоріжки від смт Славсько до с. Волосянка з облаштуванням стартової і фінішної локацій

Віктор Корнієнко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ