Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зона спущеного Сокальського водосховища може стати центром розповсюдження пташиного грипу і навіть мутації цього вірусу – Наталя Дзюбенко

Північ Львівщини може стати епіцентром виникнення та розповсюдження пташиного грипу в Україні – таку думку висловила вчора, 16 березня, під час засідання „круглого  столу” екологів на тему „Наслідки екологічної катастрофи на Сокальщині” кандидат біологічних наук, завідувач лабораторією хребетних тварин Державного природознавчого музею НАН України Наталя Дзюбенко.
За її дослідженням, поява пташиного грипу в Україні відбуватиметься в кілька етапів, перший етап пов’язаний з весняною міграцією птахів, другий — з контактами свійської птиці з дикими птахами. „У зв’язку з весняною міграцією до зон підвищеного ризику, окрім Причорномор’я та центральних областей України, може потрапити і північ Львівської області, оскільки тут спостерігаємо сукупність гідрографічного, популяційного та орнітологнічного чинників. Якщо ж говорити про контакти свійської птиці з дикими птахами, то зона спущеного Сокальського водосховища може стати центром розповсюдження пташиного грипу і навіть мутації цього вірусу, оскільки там виникнуть фантастичні умови для гніздування птахів. Адже з потеплінням, оскільки разом з потеплінням розтане лід і загибла риба, яка наразі є замороженою, стане хорошою кормовою базою”, — сказала  Наталя Дзюбенко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ