Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЗСУ надають інформацію "РДК" та легіону "Свобода Росії" у Бєлгородській області

Українські військові надають інформацію "Російському добровольчому корпусу" та легіону "Свобода Росії" у Бєлгородській області. Проте ЗСУ безпосередньо не допомагають російським бійцям.
Фото: Легион "Свобода России"

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника ГУР Міноборони Андрія Черняка у коментарі Financial Times.

"Звичайно, ми з ними спілкуємося. Звісно, ​​ми ділимося певною інформацією. І, можна сказати, навіть співпрацюємо", — сказав він.

При цьому Черняк спростував заяви Росії, що "РДК" та легіон "Свобода Росії" отримали від України американську техніку.

"Усе західне озброєння, отримане українськими збройними силами, залишається під найжорсткішим контролем", додав розвідник.

Представник воєнної розвідки України Андрій Юсов в етері телемаратону заявив, що ГУР знає про всі події у Бєлгородській області РФ.

"Українській розвідці відомо все, що відбувається на Білгородщині. Але якісь офіційні заяви, я думаю, даватимуть саме представники підрозділів, організацій "РДК" і легіону "Свобода Росії". Що стосується подій на Бєлгородщині, то наразі з боку окупаційної влади спостерігається продовження паніки, хаосу і невизначеності", — каже Юсов.

Він вказав на "цікавий момент", який вказує, що Росія приховує інформацію про справжні події у Бєлгородській області.

"З цікавих моментів на які варто звернути увагу, які дезорієнтували кремлівську владу, це те, що насправді до повстанців прекрасно ставиться місцеве населення. Тобто є велика лояльність до "РДК", представників легіону "Свобода Росії" від мешканців Білгородщини", — підкреслив представник ГУР.

Нагадаємо, 22 травня російські повстанці оголосили про початок операції у Бєлгородській області. Легіон "Свобода Росії" та "Російській добровольчий корпус" (РДК) заявили, що хочуть звільнити регіон від путінського режиму.

Росія відразу заявила, що у Бєлгородській області діють "українські диверсанти". Проте у ГУР Міноборони наголосили, що ЗСУ не причетні до подій, а на території Бєлгородської області діють громадяни Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ