Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зураб Аласанія балотуватиметься на посаду голови НСТУ – Наливайко

Гендиректор НТКУ Зураб Аласанія, який 1 листопада написав заяву про звільнення з цієї посади, в березні балотуватиметься на посаду голови майбутньої НСТУ. Про це як про одну з причин звільнення пана Аласанії у коментарі «Суспільному мовленню» сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Загалом пан Наливайко назвав сайту «Суспільне мовлення» дві можливі причини відставки Зураба Аласанії.

«Заява Зураба Аласанії попередньо не обговорювалася. Я ще на пленумі Національної спілки журналістів України публічно говорив, що коней на переправі не міняють. Вчора (31 жовтня 2016 року – Ред.) було засідання робочої групи з проведення «Євробачення», абсолютно конструктивне, хоча у нервовому дусі. У ньому Зураб брав участь. Ми домовилися про ряд конкретних дій», – сказав він.

За словами пана Наливайка, є дві причини заяви Зураба Аласанії. «Ми обидва з ним прийшли на посади у березні 2014 року після Майдану. Я як ніхто розумію обсяг здійсненної організаційної роботи. У квітні 2014 року до мене прийшов один із моїх попередників, ярий противник суспільного телерадіомовлення. Він сказав: "Я прочитав закон. У вас нічого не вийде. Це неможливо". Але ми разом лупали сю скалу. У нас уже майже вийшло. Правда, є втома, особливо зараз, коли ми всі зіткнулися з подвійним навантаженням у зв’язку з підготовкою до "Євробачення"», – це, на думку Олега Наливайка, перша причина відставки Зураба Аласанії.

Пан Наливайко також вважає, що друга причина полягає у тому, що перемагати на виборах легше, знаходячись у ролі медійного експерта, ніж працюючи всередині компанії. «Думаю, ця причина теж спрацювала. На мою думку, у березні Зураб буде балотуватися на посаду голови майбутнього НСТУ», – зазначив пан Наливайко.

Він також додав, що говорив із Зурабом Аласанією, який пообіцяв два тижні повноцінно працювати. За словами пана Наливайка, Зураб Аласанія зараз бере участь у робочі групі з організації «Євробачення».

Голова НТКУ Зураб Аласанія написав заяву на звільнення

Нагадаємо, генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія першого листопада написав заяву на звільнення за власним бажанням. Він не згоден з тим, що суспільне мовлення, яке має постати наступного року, буде недофінансоване на значну суму. За його словами, відповідно до Закону про Суспільне має бути 0,2% від держбюджету, це приблизно 1,2 млрд грн. Із них держава відбирає 450 млн грн витрат на «Євробачення-2017», 250 млн грн. відбирає у вигляді платні за трансляцію, 149 млн грн відбирає видатками, і 46 млн грн  комунальними платежами забирає місто. Ще 112 млн грн апріорі йдуть на міжнародну діяльність (Олімпіади, чемпіонати світу тощо).В залишку – 193 млн грн.

Відповідно до змін до статуту НТКУ, внесених у вересні 2015 року, за звільнення і призначення керівника НТКУ відповідає Держкомтелерадіо. 

Керівник «Проекту комунікації реформ» Українського кризового медіа-центру Роман Вибрановський вважає, що звільнення Зураба Аласанії з посади генерального директора НТКУ в доволі жорсткий спосіб висвітлює проблему відповідальності за появу суспільного мовника.

Детектор.Медіа

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ