Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зустріч Ющенка і Путіна може внормалізувати стосунки між нашими державами – Костянтин Бондаренко

Костянтин Бондаренко сподівається, що завтрашня зустріч Віктора Ющенка і Володимира Путіна принесе нормалізацію в українсько-російських стосунках.
«Протягом останніх кількох років ситуація між Україною і Росією була доволі напруженою, особливо в економічній сфері. В політиці також було чимало проблем. Від цієї зустрічі можна очікувати, що всі попередні недомовленості і напруга будуть зняті», – повідомив у коментарі «Гал-info» Костянтин Бондаренко.
  «Не думаю, що будуть вирішені всі проблеми і що ця зустріч стане доленосною. Проте вона буде символізувати початок двостороннього діалогу на різних рівнях. Як наслідок, стосунки між Україною та Росією покращаться, і власне перейдуть у нормальну фазу – фазу не взаємної недовіри і ворожнечі, а у фазу ділових стосунків двох незалежних держав», – додав Бондаренко.
На запитання, чи не виникне якихось непорозумінь під час зустрічі президентів Росії та України, оскільки разом з Ющенком прийде міністр закордонних справ Борис Тарасюк, політолог відповів: «Що стосується міністра закордонних справ, то це не фігура планетарного масштабу, а просто міністр. Не бачу надзвичайної проблеми довкола питання з Борисом Тарасюком. Чи є Тарасюк міністром, чи ні, це є внутрішньою проблемою України і жодним чином не може стосуватися питання стосунків двох держав. Тому чи прийде завтра Віктор Ющенко з Борисом Тарасюком, чи ні, це аж ніяк не вплине на результат візиту Володимира Путіна».
Нагадаємо, що Володимир Путін прибуває в п’ятницю для участі у міждержавній комісії Ющенко-Путін. Міністерство закордонних справ України під час засідання міждержавної комісії Ющенко-Путін представлятиме Борис Тарасюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ