Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голови ОТГ Львівщини обговорили питання децентралізації

Сьогодні, 19 березня, о 12:00 у прес-центрі Гал-Інфо голови ОТГ Львівщини звернулись до громадськості щодо підтримки реформ, ініційованих Президентом України Петром Порошенком.

Спікерами заходу виступили:

  • Андрій Залівський, міський голова Червонограда
  • Руслан Ільницький, міський голова Моршину
  • Тарас Кучма, міський голова Дрогобича
  • Володимир Гутник, голова Зимноводівської ОТГ
  • Олег Коцовський, голова Ходорівської ОТГ
  • Марія Дискант, голова Заболотцівської ОТГ

Понад два десятиліття Україна нівечилась у державотворені: від мови, культури, та до інвестиційної, аграропромислової,  комунальної, економічної, освітньої, медичної сфер, які мають невід’ємну складову для повноцінного життя кожної людини від шляху її народження до пенсійного віку. Тому основними завданнями влади, починаючи від сільського/селищного голови до Президента Українив умовах війни, в умовах ведення пропагандиської роботи п’ятої колони та проблем накопичених за часів керування попереднього президента-утікача є зберегти, розвивати, популяризувати Україну у світовій спільноті. 

Умови сьогоднішніх реформ дають можливість ефективно розвивати рівень життя на місцях. Одна з найуспішніших реформ, яка була впроваджена Президентом України Петром Порошенком, - це реформа децентралізації.  Варто наголосити, що це перший Президент в історії України, який позбувся авторитарної централізованої системи управління, де все вирішувалось у столиці і всі гроші надходили в Київ, а потім процес розповсюдження на місця відбувався виключно застосовуючи важелі впливу топ-чиновників держави в ручному режимі, подекуди корупційними схемами. Такий процес надавав можливість політичного тиску на місця.

Сьогодні завдяки керівництву держави, це ярмо викинуте з історії сучасної України. Розглядаючи реформу на теренах Львівщини, ми опираємось на такі цифри, факти, аргументи: 

- Створено 40 об’єднаних тереторіальних громад;
- Майже у 2,5 рази зросли місцеві бюджети;
- Впровадження медичної, освітньої, інфраструктурної, сільської, економічної реформ, які безпосередньо пов’язані з реформою децентралізації; 
- Збудовано та реконструйовано:  

  • 26 інклюзивно-ресурсних центри;
  • 21 новий дитсадок;
  • 14 нових шкіл;
  • 242 нових виробництва:
  • 43 нових сільських амбулаторії зі спецавто;
  • 21 народний дім;
  • 287 спортивних майданчики.

Саме тому, кожна відремонтована дорога, утеплена школа, народні доми, спортивні об’єкти, відкрита лікарня чи амбулаторія – це наслідок децентралізації.

Сьогодні, під час впровадження реформ Президентом в Україні існує десятки бар’єрів, а одним зі найголовніших є внутрішній противник – ворог у вигляді популістичних гасел, методом інформаційної війни, спекулювання на рівні життя українців старається дискредетувати, зробити все для того, щоб відійти від шляху, який впроваджує Президент разом зі своєю командою. 

Враховуючи вищенаведені аргументи, такі можливості стали доступними під час введення реформ, але зауважимо, що кожна громада має свою специфіку життя, наповнення бюджету, економічний напрямок, економічний напрямок та чітко розставлені пріоритети шляху розвитку.

Тому сьогодні ми, голови ОТГ, відчуваючи результативність реформи, змін, як ніхто інший виражаємо єдину спільну і чітку позицію щодо виборів 31 березня підтримати Петра Олексійовича як кандидата в президенти України і дати можливість іншим ОТГ утворюватись шляхом впровадження реформи, а діючим – продовжувати розвивати свої громади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ