Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Звільнили чиновника, який заборонив критику московського патріархату у ЗМІ

він кілька разів знімав із друку підготовлені статті про перехід церков з Московського патріархату до ПЦУ
фото з фейсбуку ІМІ

Заступника голови Звенигородської райдержадміністрації Черкаської області Олександра Дубового, який запровадив цензуру в місцевих ЗМІ й прихильно ставився до підконтрольної Росії Української православної церкви, звільнили з роботи.

Про це пише ІМІ.

Голова Звенигородської РДА Юрій Піковський повідомив: "Я звільнив Олександра Дубового. Далі терпіти його вчинки не було сил".

Заступник голови Звенигородської районної державної адміністрації Черкаської області Олександр Дубовий забороняв місцевим газетам будь-які критичні статті про Українську православну церкву колишнього Московського патріархату. Зокрема, він кілька разів знімав із друку підготовлені тальнівською газетою "Колос" статті про перехід церков з Московського патріархату до Православної церкви України.

Згодом місцеві журналісти з'ясували, що заступник голови Звенигородської РДА щотижня співслужить у Свято-Михайлівському храмі УПЦ МП, що в центрі Лисянки. Кілька тижнів тому журналісти зняли на відео Дубового в дияконському одязі. Посадовець читав російською молебень на широкий загал.

У квітні 2023 року редакторка тальнівської газети "Колос" Ірина Рогова заявила, що заступник голови Звенигородської районної державної адміністрації Черкаської області Олександр Дубовий забороняє місцевим газетам будь-які критичні статті про Українську православну церкву (пов'язану з РПЦ).

Сам Олександр Дубовий тоді заявив, що діє в межах чинного законодавства.

"Під час ухвалення рішень я завжди керуюся законом і інтересами громади та займаю неупереджену позицію. Названі вами матеріали, на мою думку, порушували закон, тому пропозиції про їх друк були відхилені. Голова Звенигородської РВА Юрій Піковський поділяє мою думку", – заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ