Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Звіт депутатки ЛМР Посипанко Ольги

Звіт депутатки ЛМР від фракції "Об’єднання "Самопоміч", за 2018 рік, Посипанко Ольги.
Посипанко Ольга

Виборчий округ № 17.

Член постійної комісії із питань фінансів та планування бюджету.

Народилася 15 лютого 1980 року. у сім’ї медиків у Львові.

1987-1997 – навчалася у СШ №21

1994 закінчила Львівську дитячу художню школу ім. О. Новаківського.

1997-2002 – Львівська комерційна академія.

Паралельно навчаючись у ВНЗ, з 2000 року розпочала трудову діяльність.

2000-2007 – структурні підрозділи Львівської облдержадміністрації.

З 2007 року і донині – працює у Львівській міській раді. З 2011 року – викладач Інституту підвищення кваліфікації ЛРІДУ НАДУ

У 2007 році закінчила Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, магістр державного управління. У 2002 році закінчила Львівська комерційна академія, економіст, спеціальність «Облік і аудит»

Професійна діяльність:

З 2011 року – викладач Інституту підвищення кваліфікації ЛРІДУ НАДУ

2008 і донині -, начальник відділу економіки, планування, ціноутворення та житлової політики департаменту житлового господарства та інфраструктури.

2007-2008 – Львівська міська рада, головний спеціаліст відділу праці, Департамент економічної політики ЛМР.

2001-2007– Львівська обласна державна адміністрація, головний спеціаліст відділу праці та зайнятості Головного управління праці та соцзахисту населення ЛОДА.

2000-2001 – державний інспектор праці Державної інспекції з питань праці у Львівській області

Громадська та політична діяльність: Займає активну громадську позицію щодо вирішення проблем селища Рудно, у якому мешкає з 2009 року, а з 2015 долучилася до роботи ГО «Об'єднання «Самопоміч».

Що планувала зробити у 2018 році?

Завершення капітального ремонту приміщення під амбулаторію сімейної медицини у смт. Рудне.

Колись розпочатий проект реконструкції вілли Бурґгардта, на території колишнього маєтку кін. ХІХ ст. під амбулаторію сімейної медицини в Рудно перетворився у незавершене будівництво через брак фінансування. Будинок вдалось зберегти у комунальній власності.

Реалізація ремонту почалася у 2016 році (передача старої проектної документації до департаменту житлового господарства та інфраструктури, виготовлення та експертизу нового проекту, початок робіт – заміна даху, інженерних мереж), коштом міського бюджету - 5,5 млн.грн.

Будівництво каналізаційної насосної станції (КНС) у Рудно. В Рудно відсутнє централізоване каналізування, що негативно відображається на екології селища. У 2017 році за кошти міста (11,2 млн.грн) виконані роботи І черги проекту "Будівництво каналізаційних мереж та споруд в смт. Рудне" (збудований самоплинний колектор довжиною 700 м та два напірних колектори довжиною 4,5 км (дві нитки). Збудовані каналізаційні колодці по вул. Шевченка в Рудно). Виготовлений проект КНС, який потрібно реалізувати.

Водопостачання смт Рудне (ІІІ черга). Діюча водопровідна мережа частково охоплює селище та є фізично і морально застарілою. Вода, що постачається з місцевого КП "Теребля" визнана технічною, є непридатною для пиття та приготування їжі через високий вміст нітратів. У попередніх роках за кошти Будівництво мереж/реконструкція існуючих з метою підключення до збудованого у 2017 році водогону.

Реалізація проекту "ЦНАП – медіатека" в Рудно (громадський простір для дітей і молоді). ЦНАП – невід'ємна частина розвитку громад, єдине місце (приміщення), де можна отримати найнеобхідніші адміністративні послуги у комфортних умовах. У 2017 році виготовлений та пройшов державну експертизу проект з реконструкції приміщень під ЦНАП та медіатеку. Важливою частиною є реалізація медіатеки, оскільки будинок бібліотеки знаходиться у аварійному стані, а сама бібліотека відселена.

Дитячо-спортивний майданчик

Рудненська селищна рада у 2016 році відвела земельну ділянку під спорудження дитячо-спортивного майданчика. Можливим було б співфінансування з селищною радою. Акцент був на "спортивний", оскільки в Рудно фактично немає жодного. Рудненська СЗШ №74 також не має спортмайданчика.

Налагодження роботи маршруту №28 "Львів-Рудно". Один з найбільш проблемних в місті, в основному, через незадовільний стан доріг в селищі та часті поломки автобусів, недотримання водіями графіку руху, особливо у вечірні години та вихідні /святкові дні, відсутність достатньої кількості автобусів тощо.

Важливий моментом також була зміна схеми руху маршруту по вул. Шевченка в Рудно. Аварійний стан дорожнього покриття на одній з центральних вулиць селища не дозволяв, аби автобуси курсували саме по Шевченка. Завданням було залучити кошти для ремонту покриття.

Покращення стану екосистеми річки Вишенька (Зимна Вода) та джерела в Рудно як частини екологічної проблеми селища

Масові несанкціоновані скиди небезпечних речовин промислових підприємств Львова, а також приватних помешкань міста та прилеглих сіл у русло річки призвели до екологічної катастрофи не лише в Рудне, а у сусідніх селах. Непридатною для пиття через вміст кишкової палички є вода з джерела на вул.Мазепи, у якому більшість руднівчан набирала воду для пиття та приготування їжі. Проблема в цілому поглиблюється через відсутність централізованого каналізування.

Покращення роботи електромереж в Рудно.

Постійні відключення електроенергії, часті непланові ремонти електромереж, стрибки напруги та перевантаження унеможливлюють нормальне життя руднівчан, особливо у зимовий період. Вкрай необхідним є встановлення двох нових розвантажувальних підстанцій. Вже виготовлена ПКД по одній з них (вул. Лесі-Українки-Шевченка).

Підтримка медичної галузі міста. Реконструкція вулиць Орлика та Миколайчука.

Вважаю медичну галузь Львова найбільш недофінансованою з точки зору ремонту лікарень, пологових будинків, закупівлі медичного обладнання та реалізації медичних програм. Проект програми Львів-2020 "Медичне містечко" реалізовується повільно. Перезавантаження вулиці Орлика в районі головного міського лікувального закладу для дітей та відсутність паркомісць, яких на території лікарні недостатньо, критично сповільнює доїзд карет швидкої допомоги до лікарні. Аналогічна ситуація з вулицею Миколайчука.

Що вдалося зреалізувати? Хто чи що допомагає?

Завершені роботи з капітального ремонту будівлі під амбулаторію сімейної медицини у смт. Рудне. Загалом місто витратило на цей проект більше 11 млн.грн. Нова та сучасна медична установа забезпечуватиме якісними медичними послугами не лише руднівчан, а й сусідні громади.

Встановлений перелік забруднювачів (приватні домоволодіння та юридичні особи) водойми річки Вишенька (Зимна Вода) у Залізничному (18) та Франківському (9) районах, які зобов'язані терміново перепідключитися у зовнішню каналізаційну мережу Львівводоканалу. Цьому передували сотні лабораторних досліджень, відборів проб води, робота величезного кола працівників служб, органів, інстанцій міста та області. Залучені кошти природоохоронного фонду міста (150 тис.грн). Небезпечним для здоров'я на рівні компетентних служб міста та області визнано воду з джерела в Рудно.

Розпочате будівництво ЦНАП/медіатеки в Рудно, для чого з міського бюджету виділено 4,5 млн.грн.

Місто виділило селищному бюджету Рудно 1,5 млн. грн субвенційних коштів, за які був проведений капітальний ремонт однієї з центральних вулиць, на якій розташована нова амбулаторія – Шевченка, що дає змогу також скерувати нею автобуси.

Рудненська селищна рада завершила процес виготовлення та експертизи проекту КНС у Рудно. ЛМКП "Львівводоканал" оголосив процедуру закупівлі. Кошторисна вартість будівництва КНС - 12,3 млн.грн. У 2018 році у міському бюджеті передбачено 6 млн.грн.

Розпочаті роботи з добудови корпусу СЗШ №74 в Рудно. Ще один важливий міський об'єкт, оскільки Держбюджет роками відмовляв у фінансуванні, а з появою таких можливостей у міському бюджеті – були виділені кошти на проектні роботи, однак, довгі дозвільні процедури та погодження затягнулись на три роки. 

Львівобленерго виготовило ПКД на трансформаторну підстанцію на вул. Ягідній в Рудно, а також відгукнулось на пропозицію повідомляти споживачів про відключення електромережі через електронну пошту.

На завершальній стадії робота ЛКАТП-1 щодо запуску в смт. Рудне нових автобусів сіті-лазів.

Так само на завершальній стадії виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію вул. Орлика

- Чи багато вдалося за рік?

- Немало. Але як на мене, можна було б більше.

За наявності доброї співпраці міської та селищної (в першу чергу) влади реалізувати можна було б вдвічі, а то й втричі більше. Особливо це стосується великих та довготермінових проектів водопостачання та каналізування. Підтримка міста для вирішення проблем Рудне – вирішальна. Однак, за відсутності ініціативи місцевої влади, фінансування селища є недостатнім. Так само, пасивною є діяльність селищної влади щодо наповнення дохідної частини бюджету селища, залучення коштів Державного та обласного бюджетів, грантових та інвестиційних проектів.

Допомагає працювати та не опускати руки бажання зробити життя невеликої рудненської (в майбутньому – львівської) громади кращим. Адже ці люди, ці діти такі ж, як львів'яни, і заслуговують на базові інфраструктурні, гуманітарні, культурні блага: чисту воду, каналізування, школу, амбулаторію, дозвілля, транспорт тощо. Підтримують колеги з фракції та бюджетної комісії. Відчуваю також підтримку обласних депутатів ОС та здорову конкуренцію з смт. Брюховичі та м. Винники, які також є об'єктами реалізації розробленої мною Комплексної програми підтримки соціальної сфери та інфраструктури м. Винники, смт. Рудне та Брюховичі на 2016-2020 роки.

Що не вдалося і чому? Хто чи що заважає?

Втратили динаміку реалізації проекту "Водопостачання Рудно". У 2018 році Рудненська селищна рада виготовила проект водопостачання мікрорайону Старе Рудно, кошторисна вартість більше 30 млн.грн. Коштів у міському бюджеті не було передбачено.

Не вдалось досягти розуміння з Львівобленерго щодо встановлення у 2018 році трансформаторних підстанцій в Рудно.

Не передбачені кошти у міському бюджеті на 2018 рік і на встановлення дитячо-спортивного майданчика в Рудно.

Не виготовлений проект будівництва бібліотеки в Рудно. Рудненська селищна рада прийняла рішення щодо передачі земельної ділянки місту лише наприкінці року.

Не вдалося довести вину недобросовісних продавців і власників магазину алкогольних напоїв в Рудно, які регулярно продають алкоголь та тютюн неповнолітнім, а влітку 2018 році двоє неповнолітніх отримали важкі алкогольні отруєння, купивши там спиртне. Кримінальне провадження Нацполіцією закрите.

Не отримала чіткого запевнення і розуміння Залізничної РА щодо впорядкування зупинки громадського транспорту "Приміський вокзал", яка перебуває у жахливому стані. Не побачила реагування Патрульної поліції та Транспортної інспекції на проблему "відстоїв" приміських автобусів на цій зупинці.

Другий рік поспіль підтримую ініціативу голови осередку ОС в Рудно щодо реалізації громадського бюджету (парк, насосне обладнання для школи), однак, не вдається активувати громаду для отримання достатньої кількості голосів.

Не вдається зрушити з місця "законсервований" капітальний ремонт дороги вул. Вербицького в Рудно. Основна магістральна вулиця з виїздом на Кільцеву дорогу. Кримінальне провадження за фактом недобросовісного виконання робіт підрядником розглядається в суді третій рік.

Загалом не вдалося реалізувати інші ініціативи через низку відомих причин:

відсутність достатнього фінансування,

пасивність місцевої влади,

інертність та недостатню роботу правоохоронних/контролюючих органів, органів прокуратури, судів

недосконалість у правовому полі та повноваженнях

відсутність відчуття відповідальності за прийняті/неприйняті рішення

відсутність страху перед законом чи громадою за власні дії.

Чим найбільше пишаюсь у 2018 році? Що зробило мене щасливою ?

Найбільше моє досягнення та перший реалізований пріоритет програми Львів-2020 в Рудно це нова амбулаторія в Рудно. Сучасна. Велика. Зручна для усіх категорій людей – і дітей, і осіб з особливими потребами, і старшого віку. Той випадок, мало хто вірив в успіх цього проекту, і коли витрачені колосальні зусилля вилилися в такий результат. Справді, щастя і розуміння, що все не даремно.

Друге – мале, але дуже вагоме – вперше за весь час існування смт. Рудне в місті, області та не лише, дізналися про глобальну екологічну проблему в селищі. Звернули увагу на нашу річку та джерело, встановлені перші (але не останні, переконана) винуватці забруднення русла.

Великі комфортабельні автобуси в Рудно – це третє, що реалізовуємо зусиллями міста наприкінці року.

Що найважливіше потрібно зробити у 2019?

Пріоритети:

Реалізація ІІІ черги проекту "Водопостачання Рудно". Залучення з цією метою коштів міського, обласного, Державного бюджетів. Однозначно, це робота лише в співпраці з місцевою владою.

Передбачення коштів на капітальний ремонт будівлі старої амбулаторії на вул. Грушевського в Рудно під додатковий корпус ДНЗ №180. В Рудно катастрофічна ситуація з кількістю місць у дошкільному закладі.

Інші основні завдання:

Будівництво корпусу СЗШ №74 в Рудно.

Будівництво КНС в Рудно.

Будівництво додаткових каналізаційних мереж та перепідключення каналізаційних випусків у районах міста для зменшення скидів у русло річки

Робота з Львівобленерго щодо встановлення двох трансформаторів

Будівництво дитячо-спортивного майданчика

Проектування приміщення бібліотеки

Завершення робіт та відкриття ЦНАП/медіатеки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ