Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Звіт депутатки ЛМР Рубай Оксани

Звіт депутатки ЛМР від фракції "Об’єднання "Самопоміч", за 2018 рік, Рубай Оксани.
Оксана Рубай

Виборчий округ №43.

Член постійної комісії із питань гуманітарної політики

Народилась 28 квітня 1976 в місті Львові.

Освіта: Вища. Вишнянський радгосп-технікум, юридичний факультет за спеціальністю «Правознавство». У 2006 році закінчила Львівську державну фінансову академію, фінансовий факультет за спеціальністю «Фінанси».

Професійна діяльність:

З 2012 – Львівський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, заступник директора-начальник відділу соціальної роботи, в.о. директора;

2011-2012– Управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, головний спеціаліст планово-фінансового відділу;

2007-2011 – Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, головний спеціаліст, економіст відділу фінансово-економічної політики та менеджменту;

2006-2007– Головне управління освіти та науки Львівської облдержадміністрації. головний спеціаліст планово-фінансового відділу;

1994-2006– Відділ освіти Шевченківської райдержадміністрації м. Львова, бухгалтер.

Що я планувала зробити у 2018 році?

Забезпечити підтримку ГО, БФ щодо проведення соціальної роботи шляхом впровадження соціального замовлення у м. Львові, зокрема, щодо здійснення соціальних перевезень на пільгових умовах,  осіб з обмеженими фізичними можливостями, шляхом створення транспортної служби «Соціальне таксі»; щодо функціонування Служби телефонного консультування осіб у стані психологічної кризи, стресу чи розпачу, зокрема батьків дітей, які зловживають психотропними речовинами, жертв насилля, групи суїцидального ризику, шляхом надання первинної фахової допомоги в телефонному режимі.

Забезпечити надання БО “БФ “Християнський центр допомоги Анни-Марії“ приміщенням для створення соціального центру допомоги “Соціальна комора“.

Забезпечити проведення моніторингу умов проживання осіб з інвалідністю на предмет безбар’єрності в будинках/помешканнях та маркування місць паркування якнайближче до будинку, де вони проживають.

Забезпечити на окрузі проведення реконструкції тротуарів поблизу будинків, де проживають маломобільні групи населення.

Забезпечити першочергово облаштування будівель, споруд, приміщень закладів освіти міста доступністю та комфортними спортивними і актовими залами, їдальнями; огорожею та камерами спостереження на територію дошкільного закладу.

Впровадити мотиваційні зустрічі (на зразок урочистостей з нагоди першого та останнього дзвоників) для педагогів, які займаються інклюзією в освіті, щоб від імені громади міста, батьків подякувати колективу школи та обговорити найактуальніші для них питання, виклики, з якими вони стикаються під час роботи.

Забезпечувати фінансовою підтримкою за рахунок коштів міського бюджету м. Львова закладів освіти приватної форми власності за принципом «гроші ходять за дитиною», а також підручниками, які надходять з МОНУ.

Забезпечити впровадження контролю щодо продажу психотропних речовин поблизу навчальних закладів міста, маркування стін з сайтами продажу, а також продаж після 22.00 години, продаж неповнолітнім.

Забезпечити відкриття у Львові Центру консультування та тестування підлітків на ознаки вживання наркотичних речовин.

Забезпечити прийняття Програми з оздоровлення та відпочинку для дітей з інвалідністю м. Львова

Забезпечити створення умов для проживання внутрішньо переміщених осіб у складних життєвих обставинах у Львові, їх права на житло та належний соціальний супровід.

Забезпечити прийняття Комплексної програми підтримки та інтеграції в громаду ромської національної меншини.

Забезпечити підтримку людей поважного віку шляхом проведення соціальної кампанії для підвищення свідомого ставлення до людей поважного віку, популяризації позитивного ставлення до таких людей у громаді, залучення їх до процесів управління містом, навчання інструментів публічного управління, комунікації з молодим поколінням, реалізації власних можливостей.

Забезпечити належну профілактику та лікування стоматологічних захворювань у дітей з інвалідністю (з розумовою неповносправністю).

Забезпечити створення Центру соціально-психологічної підтримки жінок, яким діагностували патологію плоду.

Забезпечити реалізацію Програми забезпечення житлових умов багатодітним сім’ям, які виховують п’ятеро та більше дітей шляхом придбання (купівлі) житла за рахунок нерозподілених видатків бюджету розвитку міського бюджету м. Львова.

Що і як мені вдалося зреалізувати? Хто чи що допомагає?

При підтримці ГО, БФ, колег-депутатів та представників міської влади вдалось впровадити, забезпечити, реалізувати у м. Львові:

Вперше управлінням соцзахисту проведено соціальне замовлення, щоправда лише для забезпечення паліативної допомоги ВІЛ-інфікованим особам.

БО “Благодійний фонд “Християнський центр допомоги Анни-Марії“ надано у пільгову оренду на 11 років нежитлові приміщення на вул. О.Сластіона, 2, для створення соціального центру допомоги “Соціальна комора“

При районних адміністраціях ЛМР розпочали роботу постійно діючі моніторингові групи, до повноважень яких входить обстеження, анкетування житлових приміщень, у яких зареєстровані особи з інвалідністю, визначення засобів для забезпечення їх доступності.

Львівським кластером освіти та креативності проведено першу мотиваційну зустріч педагогів шкіл Львова, які займаються інклюзією.

З міського бюджету м. Львова забезпечено фінансову підтримку 11-ти закладів освіти приватної форми власності.

Ухвалою сесії ЛМР від 25.01.2018р. № 2899 створено Центр соціальної підтримки осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і внутрішньо переміщених осіб на вул. Угорській, 2 (праве крило), де буде забезпечено проживання внутрішньо переміщених осіб у складних життєвих обставинах.

Спільно з Міжнародною антинаркотичною асоціацією вдалось привернути увагу відповідних служб міста до надписів на стінах з сайтами продажу психотропних речовин поблизу дитячих осередків через акцію «Розмалюй життя» та вказати на незворотні наслідки зростання наркозалежності у молодіжному середовищі й відсутність ефективної роботи в напрямку її профілактики.

Спільно з ГО «Золоті Роки», ГО «Суспільство і Право» надано підтримку людям поважного віку шляхом залучення до процесів управління містом «Навчання. Можливості. Участь», навчання інструментів публічного управління «Держава – це Я!», комунікації з молодим поколінням «Дискусійна панель поколінь», реалізації власних можливостей «Фестиваль можливостей людей поважного віку».

Через інформаційні кампанії, благодійні мистецькі заходи, вуличні акції, конкурси привернуто увагу громади міста до проблем пацієнтів, які мають невиліковні, рідкісні захворювання, до обговорень проблем та оцінки потреб таких хворих.

За рішенням житлової комісії в 2018р. надано житло 12 багатодітним сім’ям, зокрема 2 сім’ям, які виховують дитину з інвалідністю та 2 сім’ям, які виховують 9 дітей та винаймали житло, проживали у гуртожитку (рішення ВК від 10.08.2018 № 899).

Що не вдалося і чому? Хто чи що заважає?

Через відсутність достатнього фінансування, стратегічного бачення представників влади, комунікації не вдалось:

Забезпечити прийняття Програми забезпечення хворих у складних життєвих обставинах (дітей) високоякісними (високотехнологічними) дороговартісними медичними матеріалами, лікарськими засобами, медикаментами.

Забезпечити впровадження контролю щодо продажу психотропних речовин поблизу навчальних закладів міста, маркування стін з сайтами продажу, а також продаж після 22.00 години, продаж неповнолітнім.

Забезпечити відкриття у Львові Центру консультування та тестування підлітків на ознаки вживання наркотичних речовин.

Забезпечити прийняття дієвої Програми з оздоровлення та відпочинку для дітей з інвалідністю м. Львова.

Забезпечити прийняття Комплексної програми підтримки та інтеграції в громаду ромської національної меншини.

Розширити перелік категорій для можливості формування та будівництва житлово-будівельних кооперативів на працівників соціальної сфери та наукових працівників міста при затвердженні Програми створення житлово-будівельних кооперативів.

Змінити підхід учасників навчального процесу до формату проведення шкільних випускних вечорів, який б не передбачав «алкогольної традиції».

Забезпечити відшкодування витрат з міського бюджету м. Львова за лікування стоматологічних захворювань у дітей з інвалідністю (з розумовою неповносправністю).

Привернула увагу міської влади до проблеми безпеки на дитячих майданчиках дошкільних навчальних закладів через пошкоджену, неналежну огорожу, відсутність камер спостереження.

Забезпечити облаштування у ліцеї №94 (КНВК школа-садок №94), ліцеї східних мов та бойових мистецтв «Будокан» доступністю та комфортними спортивними і актовими залами, їдальнями.

Забезпечити проведення реконструкції тротуарів поблизу будинків, де проживають маломобільні групи населення, зокрема на вул. Вол. Великого, 46.

Чим я найбільше пишаюсь у 2018 році? Що зробило мене щасливою ?

Створенням Центру соціальної підтримки осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і внутрішньо переміщених осіб на Угорській, 2 .

Приверненням уваги громади і влади міста до титанічної праці педагогічних працівників навчальних закладів Львова, які займаються інклюзією.

Ухваленням «Програми забезпечення доступності житлових приміщень осіб з інвалідністю у кріслах колісних та осіб з інвалідністю з порушенням зору 1 групи»

Ухваленням Стратегії «Львів, дружній до дітей та молоді».

Затвердженням бюджетної резолюції на 2019 рік.

Що найважливіше потрібно мені зробити у 2019?

Забезпечити підтримку ГО, БФ щодо проведення соціальної роботи шляхом впровадження соціального замовлення у м. Львові.

Забезпечити здійснення соціальних перевезень, на пільгових умовах,  осіб з обмеженими фізичними можливостями шляхом створення транспортної служби «Соціальне таксі».

Забезпечити функціонування Служби телефонного консультування осіб у стані психологічної кризи, стресу чи розпачу, зокрема батьків дітей, які зловживають психотропними речовинами, жертв насилля, групи суїцидального ризику шляхом надання первинної фахової допомоги в телефонному режимі.

Заселення Центру соціальної підтримки осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і внутрішньо переміщених осіб на Угорській, 2

Забезпечити розширення переліку категорій для можливості формування та будівництва житлово-будівельних кооперативів на працівників соціальної сфери та наукових працівників міста при затвердженні Програми створення житлово-будівельних кооперативів, а також на внутрішньо переміщених осіб.

Забезпечити прийняття Стратегії підтримки та розвитку можливостей людей поважного віку в місті Львові.

Забезпечити проведення Загальноукраїнського Форуму можливостей людей поважного віку.

Ініціювати впровадження місяця людей поважного віку, як альтернативу Дня людей похилого віку в Україні.

Забезпечити затвердження програми профілактики відмови від новонароджених дітей (первинна підтримка в пологовому будинку, патронаж вдома) та анонімної психологічної підтримки вагітних жінок, які опинились у складних життєвих обставинах (яким діагностовано патологію плоду) спільно з Центром психічного здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ