Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Зворушлива історія на Волині: возз’єдналося подружжя військових, які були в полоні рашистів

Востаннє коханого жінка бачила у квітні 2022 року

Фото: Depositphotos

Волинська прикордонниця Аліна Паніна, яку звільнили з полону в жовтні 2022 року, зустрілася з коханим Іллею Музикою, якого повернули в Україну в результаті обміну 3 січня 2024 року.

Про це пише Суспільне.

Телефоном прикордонниця розповіла, що приїхала до Іллі з його батьками наступного дня у госпіталь в Києві. Востаннє коханого жінка бачила у квітні 2022 року. Тоді з Іллею вона разом служила у Донецькому прикордонному загоні, захищали Маріуполь.

"Перше, що він сказав, що любить мене. Він не знав, чи я потрапила у полон, він думав, що нас розстріляли на Азовсталі і мене вже немає в живих. Він був увесь час у Росії. Чотири дні він тільки пробув в Оленівці, там, де я перебувала", — розповіла Аліна Паніна.

Зі слів прикордонниці, у полоні коханий дуже схуд, зараз потроху приходить до тями. До повномасштабної війни Ілля Важив 85 кілограмів, зараз — 67.

"Його били, знущалися. У нього реабілітація, у нього в госпіталі беруть аналізи, дивляться, чи він здоровий. Зараз він уже розуміє, що повернувся і немає чого боятися", — додала волинянка.

29-річний волинянин Ілля Музика — кінолог-прикордонник із міста Нововолинська. Військовий потрапив у полон РФ у квітні 2022 року, коли разом із 36-ою окремою бригадою морської піхоти йшов на прорив з Маріупольського комбінату імені Ілліча, щоб вийти до інших українських бригад.

Спершу прикордонник був в Оленівці на Донеччині. З травня 2022-го волинянин Ілля Музика знаходився у СІЗО № 2 в місті Камишин Волгоградської області РФ.

На початку повномасштабної війни Ілля Музика перебував у Маріуполі. Разом із дівчиною Аліною Паніною, яка провела в російському полоні п'ять місяців, волинянин служив у Донецькому прикордонному загоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ