Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Автонавантажувач» перевірять прокуратура, КРУ і ДПА, - Горбаль

2 червня працівники підприємств ЗАТ «Автонавантажувач», Львівського заводу гідромеханічних передач та трансмісій та торгово-виробничого підприємства «Львівський автонавантажувач» перекрили вул. Шевченка на під'їзді до Львова. Робітники вимагали погасити борги із зарплати та припинити руйнувати підприємство. Щоб владнати конфлікт до пікетувальників приїхав голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Керівник області зустрівся з працівниками та представниками адміністрації підприємства. Заслухавши усі сторони, Василь Горбаль доручив створити з представників прокуратури, КРУ та ДПА робочу групу, котра має з'ясувати скільки підприємств створено на базі «Автонавантажувача», вивчити всі угоди, що були укладені протягом останніх років. Крім цього, голова облдержадміністрації доручив своєму заступнику Євгену Пастуху зібрати 5 липня нараду та запросити на неї усіх причетних до конфлікту.

«Складно пояснити ту кількість підприємств, яка існує на цій території. Мені здається, що навіть представникам власника важко пояснити те, що тут відбувається. Тривалий час створювались підприємства, котрі зареєстровані у різних місцях (у Львові та районах області), - зазначив Василь Горбаль. - З точки зору держави контроль за цією ситуацією було втрачено повністю».

Крім цього, голова облдержадміністрації порадив робітникам створити власну профспілку та укласти угоду з адміністрацією. Василь Горбаль пообіцяв прискорити її реєстрацію.

Додамо, що представник протестувальників Віктор Сидорук заявив, що робітники задоволені  візитом голови Львівської ОДА. За його словами, на зустріч навіть привели директора «Автонавантажувача», який було зник разом із грішми. Власне, за словами, Віктора Сидорука, недавно на підприємство надійшло 264 тисячі гривень. Працівникам виплатили зарплату за березень, квітень, а за травень - ні. Саме тоді директор зник. На прохання Василя Горбаля дати пояснення робітникам, директор відповідав щось незрозуміле, мовляв, він не мав права витрачати ті гроші на зарплату.

Також Віктор Сидорук повідомив, що робітники насамперед вимагають, щоб була погашена заборгованість із зарплати за минулі роки. Поточна зарплата начебто виплачується більш-менш регулярно. За словами, Віктора Сидорука, "Автонавантажувач" запрацював після того, як інвестор  "Укравтозапчастина" почав постачати на підприємство метал. Усього на "Автонавантажувачі" працює приблизно 300 осіб. Здебільшого виготовляють різні деталі до машин.

Також   Віктор Сидорук повідомив, що на "Автонавантажувачі" приблизно три чверті виробничого обладнання вивезено та порізано на металолом. 

Фото Михайла Дашковича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ