Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Більше як 12 тис. людей у Донецьку взяли участь у мітингу до Дня Перемоги

Понад 12 тисяч людей взяли участь у мітингу, присвяченому 65-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні, біля меморіалу «Твоїм визволителям, Донбас!» у Донецьку в неділю.

З самого ранку до меморіалу «Твоїм визволителям, Донбас!», масштабна реконструкція якого завершилася буквально днями, підтягувалися люди. Багато хто прийшов до меморіалу з маленькими дітьми, які несли великі оберемки квітів. Дітвора підходила до ветеранів, дарувала їм букети і дякувала за Перемогу, що викликало у людей похилого віку і усмішки, і сльози.

Урочистий захід розпочався з урочистого проходу військових та ветеранів ВВВ, потім відбувся святковий концерт.

Пам'ять загиблих у Донецьку вшанували хвилиною мовчання, яку рахував своїми ударами дзвін, відлитий із застосуванням металу з гільз і патронів.

Усі присутні під меморіалом також стали свідками театралізованого «військового» дійства і салюту.

Керівництво Донецька і Донецької області подякувало ветеранам за їх подвиг і побажало їм здоров'я та довголіття. По завершенні урочистого мітингу в небо, як символ миру, злетіли кілька десятків білих голубів. Недалеко від меморіалу «Твоїм визволителям, Донбас!» розгорнулася польова кухня.

«Ми перед ветеранами в неоплатному боргу. Їх, на жаль, стає все менше і менше. .. Це свято, яке об'єднує, це пам'ять ... Все, що ми робимо - це для того, щоб пам'ятати все, що було, віддати належне ветеранам і поважати самих себе за те, що ми робимо», - сказав голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк.

За його словами, на Саур-Могилі сьогодні зібралося близько 7 тисяч людей, урочисті заходи проходять у кожному місті Донеччини.

«Ми мали віддати данину поваги тим людям, які 65 років тому забезпечили нам мирне життя. Завдяки тим людям, які полягли на полях битв і котрі дожили до сьогоднішніх днів, ми 65 років живемо під мирним небом. Старше покоління завоювало перемогу, потім відновило народне господарство і зробили наш край таким, яким він є», - сказав донецький міський голова Олександр Лук'янченко, коментуючи розмах святкових заходів у Донецьку.

Свято для ветеранів продовжилось урочистим прийомом керівництва облдержадміністрації, облради і Донецької міськради.

У визвольних боях за Донбас загинуло близько 150 тисяч воїнів Радянської Армії, більше як 1200 партизанів і підпільників. За період з 1941 по 1945 рік загинуло та зникло безвісти майже 300 тисяч воїнів-донбасівців, передає ОстроВ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ