Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чергова ротація українських вертолітників Місії ООН у Ліберії

Сьогодні, 17 червня, львівський аеропорт “Скнилів” прийняв літак Boeing-757 Місії ООН, яким прибули на Батьківщину 123 військовослужбовці 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України у Ліберії, повідомив Михайло Гриневич із Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.

Тим же літаком Місії ООН зі Львова до Ліберії відбудуть 150 українських миротворців нової ротації. Український миротворчий контингент нової ротації було сформовано на базі окремого полку армійської авіації, що дислокується у Бродах. Командиром 56-го окремого вертолітного загону нової – 13-ї – ротації призначено льотчика 1-го класу полковника Андрія Когута, за плечима якого вже є досвід виконання миротворчих завдань у Сьєрра-Леоне і Ліберії.

За словами командира загону полковника Андрія Когута, незважаючи на певні труднощі із матеріально-фінансовим забезпечення, вдалось виконати весь комплекс завдань із підготовки особового складу. Проводились чергові перевірки техніки пілотування, бойову взаємодію у складі загону, під час якого складались заліки із спеціальної підготовки, стрільби із особистої зброї, водіння, фізичної підготовки. Головним у період проведення практичних занять було належно підготувати льотно-підйомний склад загону до дій у складних метеорологічних умовах вдень та у простих метеорологічних умовах вночі. З льотним складом проводились також заняття із натренованості з парашутно-десантної та морської підготовки, адже миротворчі завдання авіаторам потрібно буде виконувати у безпосередній близькості до Атлантичного океану.

До складу 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України Місії ООН у Ліберії увійшли найбільш підготовлені військовослужбовці. Зокрема, зважаючи на обмежені ресурси, для проведення чергової 13-ї ротаціївідбирали льотчиків, які вже мали достатній рівень підготовки. Таким чином вдалося зменшити витрати авіаційного гасу більш ніж у два рази. В ході підготовки до ротації 56-го окремого вертолітного загону загальнийналіт льотного складу перевищив 600 годин. Це той показник, який дозволяє нашим пілотам виконувати завдання за призначенням. Серед основних їхніх завдань в африканському небі - перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження та повітряне супроводження переміщення військ.

Довідка.

56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року. У складі вертолітного загону українських миротворців – гелікоптерів Мі-8, Мі-8МТ, Мі-24, один бронетранспортер БТР-60, три бойові розвідувально-дозорні машини БРДМ-2 та ще понад 50одиниць автомобільної і спеціальної техніки.

Фото Західного регіонального медіа-центру Міноборони України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ