Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Екіпажі кораблів ВМС не піддаються на провокації російських окупантів і залишаються вірними народу України. Фото

1/3
Учора зранку, 2 березня, кораблі ВМС ЗС України з метою недопущення озброєного захоплення з боку ЧФ РФ підняли на борти сходні та протягнулися на декілька метрів вперед від причальної стінки. Екіпажі кораблів знаходяться у повній бойовій готовності.

Сьогодні, 3 березня, протичовновий корвет «Тернопіль» та корабель управління «Славутич» були заблоковані двома буксирами ЧФ РФ МБ-174 та РБ-389 з озброєними групами на бортах та морським тральщиком ЧФ РФ «Турбинист».

Як зазначило командування корабля управління «Славутич», українські військові моряки поводять себе гідно та стримано, на будь-які провокації не погоджуються й залишаються вірними військовій присязі та народу України.

Також група буксирів та колекторне судно КІЛ-158 допоміжного флоту ЧФ РФ перекрили вихід з головної Севастопольської бухти та контролюють трафік внутрішнього й зовнішнього рейдів.

Командувач ЧФ РФ віце-адмірал Вітко запропонував до 18.00 екіпажу корвета «Тернопіль» скласти зброю та здати корабель. Українські військові моряки відмовились виконувати злочинний наказ та готові діяти згідно з законами України та статутами Збройних Сил України.

Флот України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ