Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«!Фест» знищує «скляну потвору» в Бернардинському дворику

1/3
Сьогодні, 18 березня, розпочався демонтаж скляної споруди у Бернардинському дворику Львова за адресою вул. Валова, 20

«Демонтаж буде здійснено дуже швидко, максимум два-три тижні, і ми закінчимо ці роботи. Нами було досягнуто компромісу із депутатським корпусом на засіданні комісії з архітектури Львівської міської ради. Згідно із цим, ми демонтуємо скляну споруду та приводимо проект до погодженого стану, який був погоджений восени Львівською міською радою: без скла і без даху. Комісія дала свої рекомендації щодо відновлення дозволу на діяльність літнього майданчика», - повідомила в коментарі представниця холдингу емоцій «!Фест» Вікторія Христинко.

Відповідно, «!Фест» сподіватиметься, що на цьому місці й надалі функціонуватиме літній майданчик.

«Він був тут завжди, просто ми вирішили його зробити більш сучасним», - зазначила вона.

Сума, в яку обійшло будівництво споруди, яку нині демонтують, Вікторія Христинко повідомити Гал-інфо відмовилася, зазначивши: «Я не можу сказати, але ця сума велика. Це також будуть дуже великі збитки при демонтажі. Справа в тому, що ми двічі витратили кошти, які до нас вже ніколи не повернуться».

«Дозвіл на експлуатацію літнього майданчика минув ще 1 листопада, однак власники почали проводити на його місці будівельні роботи, тому сьогодні ми тут є свідками демонтажу скляної конструкції та даху. Цей демонтаж є частиною укладення мирової угоди між холдингом емоцій «!Фест» та Львівською міською радою. Комісія з питань законності буде пильно стежити за процесом демонтажу та повторного надання дозволів на літній майданчик, які власники, очевидно, планують відкрити із настанням тепла», - зауважив заступник голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Юрій Михальчишин.

За його словами, неможливо видавати за тимчасову конструкцію приміщення, яке має капітальний характер. Окрім того, він повідомив, що «!Фест» повинен упорядкувати усю територію Бернардинського дворика

«Це буде доволі цінний внесок суб’єктів підприємницької діяльності в добробут громади Львова. Бачимо, що доволі занедбаний вигляд має ця історична місцина у Львові, тому якщо мережа авторських ресторанів «!Фест» піде назустріч, то цей крок буде відповідно оцінено, і підприємці будуть користуватися доволі доброзичливим ставленням з боку органів місцевого самоврядування», - зауважив Юрій Михальчишин.

Нагадаємо, що на минулій сесії Львівської міської ради міський голова Андрій Садовий зауважив, що «!Фест» «повинен знищити скляну потвору».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ