Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Грищенко розповів про те, який законопроект про вищу освіту він готовий підтримати

Сьогодні, 24 січня, під час зустрічі зі студентами НУ «Львівська Політехніка» віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань Костянтин Грищенко розповів про те, якою він бачить вищу освіту та який законопроект про вищу освіту він готовий підтримати.

За його словами, наразі є близько 4 таких законопроектів. Він наголосив на тому, що в Україні повинна створюватися якість освіти рівна європейській. Відповідно, він вбачає потребу в тому, аби вищим навчальним закладам надавали більше автономії, але це означає і те, що ВНЗ будуть мати більшу відповідальність.

«Там, де збирається багато розумних ідей, важко досягнути спільної думки. Я думаю, що у стінах Верховної Ради із залученням фахівців освітньої галузі нам вдасться напрацювати такий текст закону, який відповідатиме нашим амбіціям, можливостям та потребам. Я підтримаю такий законопроект про вищу освіту, який надасть більше автономії вузам, але і формуватиме відповідальність за якість отриманої освіти»,– зазначив Костянтин Грищенко.

Він також додав, що сьогодні в Україні існує дуже багато дипломів юристів та економістів, а це означає, що скоро «такий диплом буде потрібний для найпростішої роботи».

Фото: Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ