Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Влада придумала як повернути українських науковців з-за кордону, обіцяють не «тягнути їх насильно»

Cьогодні, 24 січня, під час зустрічі зі студентами НУ «Львівська Політехніка» віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань Костянтин Грищенко зазначив, що молодим науковцям потрібно самостійно шукати можливості для стажування за кордоном.

Під час відповіді на запитання аудиторії віце-прем’єр-міністр додав, що так роблять у Львівському державному університеті, очевидно, маючи на увазі Львівський національний університет ім. Івана Франка.

Грищенко додав, що у можливості для стажування за кордоном молодим науковцям сприяє позитивний імідж вишу, який вони представляють.

Він також наголосив на потребі у вивченні іноземних мов: «Сьогодні існує багато способів вивчати мови, головне, аби було бажання вивчити».

Віце-прем’єр-міністр також наголосив, що іншою проблемою є повернення цих молодих науковців назад в Україну. Він додав, що в країні є серйозний запит на технічних спеціалістів.

«Зрозуміло, що ніхто насильно їх тягнути не буде. Вони матимуть серйозну економічну мотивацію повертатися», - наголосив Грищенко.

Фото: i-g-t.org.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ