Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Гуртова ціна одного кілограма радехівського цукру - 6 грн 30 коп

Цього року на ТзОВ «Радехівський цукор» заплановано зварити 850 тисяч тонн цукрового буряка і отримати 100 тисяч тонн цукру.

За словами директора підприємства Івана Чепака, підприємство може переробляти 7,3 тис. тонн буряка за добу, отримуючи 1 тис. тонн цукру.

Зважаючи на специфіку виробництва, на заводі працює 190 постійних працівників та 200 сезонних. Середня заробітна плата цукроварів становить 4 800 гривень за місяць.

Буряк заготовляють не лише у Львівській області, а й Тернопільській та Рівненській . Щоб вчасно переробити заготовлений цукровий буряк підприємству потрібно близько чотирьох місяців, тому цикл виробництва безперервний – чотири зміни по вісім годин.

З 2009 року німецька компанія Pfaifer&Langen , яка займається переробкою цукру в багатьох країнах світу, володіє ста відсотками акцій підприємства, вкладає кошти у модернізацію обладнання заводу.

Порівняно з минулим роком виробництво цукру на Радехівському заводі зросло на 25%. Гуртова ціна одного кілограма цукру нині становить 6 грн 30 коп. «У майбутньому, – запевнив Іван Чепак, – будемо робити все можливе, щоб виробництво тривало цілий рік. Плануємо освоїти цукрову тростину, налагодити експорт цукру закордон». Також він сказав, що на підприємств планують виробляти біогаз – із жому (відходи).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ