Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Карпати" знову відібрали очки у київського "Динамо"

Львівські «Карпати»у суботу ,24 квітня, у домашньому поєдинку на вщерть заповненому стадіоні «Україна» створили сенсацію туру – з мінімальним рахунком 1:0 перемогли київське «Динамо».

 

Високий темп гри зберігався усі 90 хвилин.«Карпати» за шаленої підтримки вболівальників, здається, не мали права грати «з опущеними рукавами». Вже до середини першого тайму «зелено-білі» впевнено заволоділи ініціативою, активно граючи у відборі, віддаючись боротьбі у кожному епізоді.

 

Взагалі «Карпати» переграли клуб, який колись славився командними діями! Але в суботу була на полі одна команда, яка вийшла грати проти одинадцяти висококваліфікованих гравців, які  в окремих ігрових епізодах не мали взаєморозуміння між собою.

 

Уже після матчу колишній наставник іменитого клубу і збірної Йожеф Сабо зазначив, що «динамівці» не були подібні на себе і протягом матчу не створили жодного стовідсоткового моменту.

 

Насправді моменти були, але виручав Андрій Тлумак (недарма капітан команди). Додало гостроти командним діям «Карпат» і гра у більшості – на 40 хвилині за дві жовті картки поле залишив молодий Роман Зозуля. Другу картку, яка й стала червоною, київський форвард отримав, імовірно, за симуляцію, бо за кілька хвилин до того він увійшов у штрафну, Тлумак вийшов на перехват, а потім було артистичне падіння, в якому арбітр чітко розібрався, хоча у кожного  з наставників є своя версія вилучення.

 

Після цього у львів’ян ще активніше заграли фланги. Так, на 51-й хвилині  м’яч мав вперше потрапляти у сітку воріт, але після вдало розіграної флангової комбінації Кополовець дав пас на Ткачука, той в один дотик на Ощипка, останній вмудрився з трьох метрів не влучити у ворота.

 

Це був навіть не дзвіночок, а дзвін, на який динамівці не звернули уваги. За що невдовзі й поплатилися. На 62-й хвилині підопічні Олега Кононова вийшли вперед. Кожанов віддав точний пас Батісті, Юсуф з опікою бразильського форварда не впорався і той з розвороту потужно пробив у  ближній кут воріт Шовковського!

 

Далі "Карпати" за гарячої підтримки трибун впевнено довели гру до перемоги. Отож, декларовані перед початком сезону бажання команди потрапити у зону єврокубків набувають реальних ознак – добра командна гра «Карпат», амбіційність тренера Олега Конова дає свої позитивні результати.  Нагадаємо, що навесні «Крпати» вже обігрували і "Металіст", і "Дніпро".

 

Довідка.

 

"Карпати" (Львів) - "Динамо" (Київ) - 1:0 (0:0).  

 

Гол: 1:0 - Батіста (62).

 

"Динамо": Шовковський, Даніло Сілва, Бетао, Юссуф, Михалик, Гіоане (Зозуля, 32), Вукоєвіч, Єрьоменко (Гармаш, 76), Маграо, Ярмоленко (Несмачний, 67), Мілевський.

 

"Карпати": Тлумак, Тубіч, Годвін, Кожанов (Габовда, 63), Кополовець (Гурулі, 66), Худоб'як, Ткачук (Мартинюк, 90+1), Ощипко, Мілошевіч, Петрівський, Батіста.

 

Попередження: Зозуля (37), Зозуля (40), Тубіч (40), Да Сілва (56), Кожанов (64).

 

Мілевський (73).

 

Вилучення: Зозуля (40).

 

Фото Михайла Дашковича.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ