Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Квітковий годинник у Львові цвістиме і взимку

«Унікальність львівського годинника в тому, що він буде і взимку», - заявила голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк сьогодні, 27 серпня, під час відкриття квіткового годинника на площі Митній у Львові.

«Взимку будуть зроблені спеціальні щити, які будуть максимально відтворювати квітникову композицію годинника, а механізм буде захищений від снігу. Годинник є дуже схожим до того, який був за радянські часи. Відтворювали його вигляд за архівними документами», - розповіла Ірина Маруняк.

Вартість квіткового годинника – 178 тис. грн. З міського бюджету на його встановлення виділено 98 тис. грн, компанія «Київстар» виділила 40 тис. грн, Львівський склодзеркальний завод – 20 тис. грн.

Площа квітника – 16 метрів, висаджено 600 кущів хризантем, а сам механізм годинника важить понад 300 кг.

«Механізм годинника не буде ламатися вандалами. Над годинником працював з грудня і можу запевнити, що цей годинник є унікальним», - розповів годинникар Олексій Бурнаєв.

«Ми сьогодні відроджуємо традицію, яку було загублено, адже попередній годинник зник у 60-ті рр.», - заявив міський голова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ