Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівська політехніка» відсвяткувала 200-річчя

Сьогодні, 7 грудня, відбулася урочиста Академія з нагоди 200-річчя Національного університету «Львівська політехніка». На урочистостях були присутні представники Адміністрації Президента, Кабміну, ВРУ, Генпрокурор, консули, делегації вищих навчальних закладів Європи, а також влада міста та області. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Випускниками «Львівської політехніки» були січові стрільці, воїни УПА, члени ОУН, політв’язні радянських таборів, учасники революції на граніті, учасники Помаранчевої революції та ті, хто пережив обстріли на Майдані. Нині в Політехніці зародився потужний волонтерський рух.

Ректор Національного університету «Львівська політехніка», професор Юрій Бобало нагадав історію заснування одного із найстаріших вишів України. Свій літопис Політехніка веде від створення 1816 року у Львові Цісарсько-королівської реальної школи.

«Ми і надалі будемо нести цей дорогий вантаж наукових здобутків від покоління до покоління, збагачуючи його новими знаннями», - сказав Бобало.

Після виступу ректора науково-педагогічний колектив привітали від імені Президента та Прем’єр-міністра та вручили нагороди і відзнаки.

Ректору Юрію Бобалу від імені Президента вручили медаль «25 років Незалежності України».

«Львівську політехніку» голова Львівської ОДА Олег Синютка назвав найкращим університетом Східної Європи.

Голова Львівської облради Олександр Ганущин у вітальному слові сказав, що він не закінчував "Львівську політехніку", але "ще не пізно".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ