Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські ветеринари отримали від ЄС обладнання для визначення залишків препаратів у продуктах

Сьогодні, 16 квітня, Львівській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини та Державному науково-дослідному контрольному інституту ветеринарних препаратів і кормових добавок, представники ЄС передали сучасне обладнання для визначення залишків ветеринарних препаратів у продуктах харчування.

 

Львів став одним з п’яти міст, які отримали таке лабораторне обладнання та спеціально оснащені автомобілі для транспортування зразків, загальною вартістю 2 млн. євро. Окрім того, представники компаній-постачальників обладнання проводять базове навчання персоналу лабораторії щодо використання обладнання.

 

«На даному етапі ми надаємо таку допомогу Україні, щоб вона змогла задовольнити євростандарти. Від цього процесу виграють і українці, бо вони споживатимуть більш безпечні продукти», – зазначив голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануел.

 

За його словами, в України великий потенціал виробництва сільськогосподарської продукції, а ЄС зацікавлений, як і Україна, в розвитку виробництва української сільськогосподарської продукції та її переробки.

 

Реалізація проекту стала можливою завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу та проекту «Виконання Україною зобов’язань щодо членства в СОТ та Європейської політики добросусідства в аграрному секторі», зокрема, його компоненту «Безпечність продуктів харчування».

 

Довідка.

 

Проект «Виконання Україною зобов’язань щодо членства в СОТ та Європейської політики добросусідства в аграрному секторі» розрахований на 38 місяців і охоплює кілька пілотних областей. Так, окремі компоненти програми реалізуються у АР Крим, Черкаській, Одеській, Херсонській, Львівській, Полтавській та Дніпропетровській областях. Загальна вартість проекту 4,7 млн євро. Проект на 100% профінансований Європейським Союзом.

 

Мета проекту полягає у сприянні більш тісній співпраці між Україною та ЄС і гармонізації українських стандартів з вимогами СОТ, зокрема, в аграрному секторі завдяки застосуванню секторального підходу.

 

Проект складається з чотирьох компонентів, які передбачають покращення у галузі безпеки продуктів харчування, розвиток ринкової інфраструктури та сільської місцевості, а також зміцнення потенціалу Міністерства аграрної політики України та координування секторальним підходом.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ