Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські журналісти у День свободи преси прикували себе до потяга

Сьогодні, 3 травня, у міжнародний день свободи преси журналісти львівської газети «Експрес» провели акцію «Куди їдемо?», головною метою якої є показати стан свободи слова в Україні.

 

Кілька працівників газети прикували себе ланцюгами до потяга  Будапешт Москва, а інші учасники заходу оточили прикованих до поїзда колег і підняли протестні плакати:  «Медведька – у відставку!», «Де справа, пане Могильов?», «Прокурора Баганця – до суду!», «Слідчого Мельника – за грати!», «Куди їдемо, пане Янукович?».

 

Акція тривала близько 20 хвилин, а потім з появою правоохоронців журналісти відкували себе від потяга, який відразу ж відправився. Зазначимо, що внаслідок акції відправку потяга довелось затримати на кілька хвилин.

 

Одна із прикованих, редактор відділу розслідувань Світлана Мартинець зачитувала вимоги журналістів: «Це – акція журналістського протесту «Куди їдемо?». Ми протестуємо проти розстрілів журналістів бойовими патронами.Ми протестуємо проти замахів на журналістів. Ми протестуємо проти утисків журналістів.Ми протестуємо, бо хочемо жити. Ми вимагаємо забезпечити безумовну безпеку праці журналістів, негайно провести ретельне розслідування усіх випадків тиску на журналістів, притягнути до відповідальності винних  в утисках журналістів

 

Журналісти також вимагають  від Генеральної прокуратури України негайно порушити кримінальну справу за статтею 171 Кримінального кодексу «Перешкоджання журналістській діяльності» та вжити невідкладних заходів для усунення загроз життю  журналістів газети.

 

«Сьогоднішня наша акція протесту є останньою. Ми  готові до більш рішучих дій, якщо реакція влади на вимоги журналістів знову обмежиться лише словами», - зазначила Світлана Мартинець. 

 

Нагадаємо, це вже третя акція, яку проводять журналісти газети на захист своїх прав. Підчас попередніх акцій журналісти пікетували прокуратуру та провели акцію на міжнародній трасі Київ –Чоп.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ