Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Листи російської громади про допомогу потрапляють... у смітник Львівської міської ради

Листи російської громади з проханнями про допомогу потрапляють у смітник Львівської міської ради. Про це Гал-інфо розповів керівник «Російського культурного центру» у Львові Ігор Корчевський. Так він прокоментував факт облупленої, засмальцьованої стіни, біля погруддя «невідомого» Пушкіна.

«Річ у тому, що це вже третій бюст Олександра Сергійовича Пушкіна. Перший ми встановили до його 200-річчя в 1999 році. Він простояв десь три роки, тоді вандали розбили той бюст з твердого гіпсу і навіть полишили на місці злочину «знаряддя праці», яким виявилася метрова водопровідна труба. Тоді до нас прибули і представники влади, і правоохоронці, і журналісти. Міліція відібрала покази в працівників «Російського культурного центру» і на цьому все завершилося», – згадав Ігор Корчевський.

За його словами, «Російський культурний центр» на вул, Короленка зазнавав близько 40 нападів за весь час свого існування і жодної дієвої реакції від місцевої влади та правоохоронців на ці дії не було.

«Через пів року ми знову встановили погруддя Пушкіна, цього разу з полімеру. Це погруддя простояло десь років два, а потім вандали знову його знищили, цього разу спалили», - продовжив він.

Після цього випадку російська громада вирішила поставити погруддя з бронзи, однак через некомпетентність скульптора Олександр Пушкін вийшов не зовсім схожим на себе. «Тільки рука з пером видає те, що це погруддя Пушкіна», – зауважив Ігор Корчевський. Він зазначив: через цю несхожість російська громада планує переробити бюст щойно з’явиться можливість та кошти. Він також додав, що меценатом проекту бронзового погруддя став вихідець з Львівщини Володимир Самборський.

Стосовно ж облупленої та засмальцьованої стіни біля погруддя Олександра Пушкіна, то Ігор Корчевський розповів: «Щоб зробити звичайний косметичний ремонт треба близько 10 тис грн. Картина справді неприваблива, адже стіна розмальована написами, пошкоджена плямами фарби, яку вилили невідомі вандали. Навіть незважаючи на те, що будова належить місту, про це ніхто не дбає, нікому це не потрібно».

Оскільки в «Російського культурного центру» немає коштів на охорону приміщення, то, вночі нікому стежити за станом будови та погруддя.

«У нас не те що коштів на охорону приміщення нема, нам ледве вистачає коштів, щоб оплачувати рахунки за комунальні послуги. Варто зазначити, що за комунальні послуги ми сплачуємо так, як підприємства та організації, які отримують прибуток від своєї діяльності. Ми ж жодних прибутків не отримуємо. Ми просили знижку, хоча б на 50%, але нам її не надали», - розповів Ігор Корчевський.

І в такій ситуації, за його словами, сьогодні перебувають практично всі товариства у Львові – польське, грецьке тощо.

«Ми звертаємося до міської ради практично раз на два роки, пишемо листи, однак вони своє місце знаходять, очевидно, в смітнику. Відповідь завжди одна – немає коштів в бюджеті», - констатував Ігор Корчевський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ