Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На "Легендах Львова" мольфарка розганяла хмари

Учора, 19 червня, розпочався Міжнародний лицарський фестиваль „Легенди Львова”, мета якого відтворити Львів XIV столітті.

Урочисто фестиваль відкрили директор Львівської картинної галереї Борис Возницький, голова наглядової ради благодійного фонду „Підгорецький замок” Оксана Козинкевич та госпітальєр Ордену Паладинів Максим Бондаренко.

Розпочався фестиваль із гарматного пострілу і представлення усіх 10 запрошених клубів історичної реконструкції. Для гостей провели феєрію пошуків корони короля Данила Галицького. Лицарі заприсяглися знайти корону, а ті, що залишилися продемонстрували гостям фестивалю своє вміння володіти мечем. А мудрець порадив лицарям шукати корону „в замку під горою”.

Як розповів один із організаторів Максим Бондаренко, є плани на продовження цього фестивалю, однак вже у Підгорецькому замку. „У нас грандіозні плани, але виходить великий бюджет такого свята, тому зараз шукаємо спонсора”, - сказав він.

За словами Оксани Козинкевич, мольфарка Магдалена точно визначила час, коли розпочався дощ.

На фестивалі можна було придбати найрізноманітніші сувеніри (від дерев'яного посуду до кованої зброї), навчитися японської каліграфії, скуштувати середньовічної кухні та навчитися стріляти з лука і танцювати давні танці.

Особливостями цього фестивалю було те, що перед боями виступали герольди, які розповідали про лицаря - звідки він, якого роду і роз'яснювали геральдику на щиті. Також вперше у Львові продемонстрували запальний танець з стрічками та прапорами. Саме так колись вітали лицарів, що поверталися.

Сьогодні, 20 червня, було продовження лицарських боїв, штурм фортеці, а також  зварили 200 літрів борщу.

Фото Михайла Дашковича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ